reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yahoo znovu odmítá Microsoft

14.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
Yahoo znovu odmítá Microsoft
Možná informace uvedená v nadpisu připadá mnohým jako ohraná pohádka, přesto je to velice zajímavá informace o vývoji sporu těchto dvou společnosti. Mnozí si možná pamatují na nedávné prohlášení společnosti Microsoft po tom co „dostala se...
Možná informace uvedená v nadpisu připadá mnohým jako ohraná pohádka, přesto je to velice zajímavá informace o vývoji sporu těchto dvou společnosti. Mnozí si možná pamatují na nedávné prohlášení společnosti Microsoft po tom co „dostala se svojí nabídkou košem,“ že již z další nepřijde a Yahoo tím údajně zahodilo neopakovatelnou a velice výhodnou nabídku na odkoupení. Nebyla to tak úplně pravda a softwarový gigant podal v pátek Yahoo další nabídku na koupi společnosti. Na pomoc si Microsoft dokonce přizval amerického miliardáře a vlivného akcionáře Yahoo, pana Carla Icahna. Termín pro odpověď byl 24 hodin. Zajímavou změnou v žádosti bylo například to, že Microsoft nechce odkoupit celé Yahoo, ale především části spojené s vyhledáváním na internetu.



To se však ukázalo jako hlavní důvod odmítnutí, které bylo uvedené v oficiální odpovědi. Je to pochopitelné, že Yahoo nemá zájem rozprodat část firmy a navíc nebyla společnost spokojená, že nejsou brány ohledy na zbylé zájmy akcionářů. Icahn vlastní zhruba pět procent akcií firmy a byl to právě on, kdo hlasitě kritizoval odmítnutí první nabídky Microsoftu za cenu výrazně vyšší, než byla tržní cena akcií. Nyní požaduje kompletní výměnu vedení a správní rady Yahoo. Naopak společnosti Google vyhovuje Yahoo samostatné, tedy nekoupené softwarovým gigantem, společností Microsoft. Uvidíme, jak se Microsoft vyjádří k odmítnutí, které Yahoo oficiálně o víkendu zaslalo zpět a jak se bude situace dále vyvíjet.

Zdroj: Mashable
reklama