reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Ryzen 7 1800X v obchodech výrazně zlevnil a přidává DLC ke Quake Champions

24.11.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD Ryzen 7 1800X v obchodech výrazně zlevnil a přidává DLC ke Quake Champions
V zahraničním obchodě Newegg zlevnil procesor Ryzen 7 1800X v akci Black Friday na pouhých 319 dolarů, což je slušné procento dolů ze základní ceny 500 dolarů, ovšem zrovna tento procesor aktuálně výrazně zlevňuje i u nás. Kde a o kolik?
Jak mnozí dobře ví, v západních obchodech se v Černý pátek objevují opravdové slevy, zatímco čeští obchodníci jej přeměnili spíše k obrazu svému, a sice v delší prodejní akci, která se výrazně neliší od mnoha jiných akcí v průběhu roku. My tak můžeme spíše zapomenout na to, abychom si mohli v dnešní den pořídit takový Ryzen 7 1800X za cenu o 36 % nižší, ale i tak lze narazit na zajímavé slevy. Jen by si měl každý před tím, než na takovou slevu skočí, ověřit na serverech srovnávacích ceny, zda náhodou už dané zboží nesežene běžně i jinde za stejnou, nebo nižší cenu. 
 
 
V těchto dnech se dají v českých obchodech koupit také na první pohled výrazně zlevněné procesory Intel Core 7. generace Kaby Lake. Nicméně cena Kaby Lake ze svých výchozích částek klesá už velice dlouhou dobu a nedá se říci, že by nástup nových procesorů Intel s ní u nás nějak moc zamával a to samé lze říci i o Černém pátku. Nastává tak klasická situace, při níž už dlouho nabízené zboží je i bez mimořádných slev nabízeno za podobnou cenu jako ve slevových akcích, ale na to je český zákazník již zvyklý. 
 
Procesory Kaby Lake jsou nabízeny v aktuálních slevových akcích z jednoho prostého důvodu. Nastoupily výrazně lepší a jen trošinku dražší CPU 8. generace Coffee Lake a vzhledem k tomu, že Intel sám s cenami Kaby Lake nijak nehnul, ty se v podstatě přes noc staly za svou výchozí cenu velice nevýhodné. Však kdo by měl mít zájem o Core i7-7700K se 4C/8T, když má na trhu Core i7-8700K se 6C/12T a vyšším taktovacím potenciálem. Core i7-8700K jsou ale horká novinka, která ještě stále není běžně na skladech, a tak můžeme zapomenout na to, že by její cena výrazně klesala v důsledku konkurenčního boje e-shopů a že by byla zahrnuta do mimořádných slev.
 
 
Pak tu ovšem máme Ryzen 7 1800X z titulku a v jejich případě je to zcela jinak. Jak ukazuje Heureka, cena těchto procesorů byla donedávna alespoň 10.800 Kč s daní, což v průběhu listopadu skokově kleslo na dnešních 8880 Kč, a to hned ve třech předních českých obchodech. Nejde však o slevy v rámci Černého pátku, neboť v daných obchodech není daný procesor zařazen do příslušné nabídky. 
 
Navíc k tomuto procesoru dostaneme v rámci AMD Rewards balíček Quake Champions. Samotná hra je Free to Play, ovšem jen v minimální výbavě, kdežto AMD nabízí nejen ke svým procesorům DLC Quake Champions Pack, které má na trhu hodnotu 40 USD. Ty si tak můžeme v podstatě také odečíst z prodejní ceny procesoru, což nás dostane na 8000 Kč. A to už je slušná částka za ten nejlepší z nabízených Ryzenů. 


reklama