reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple Self Service Repair nyní dostupný i v Evropě

8.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple Self Service Repair nyní dostupný i v Evropě
V minulosti byla zařízení od Applu ve většině případů takřka neopravitelná, to se ale poslední dobou mění. V USA byl nedávno spuštěn program Self Service Repair pro přístup k návodům, nástrojům i dílům. Nyní se dostává také do Evropy.
V posledních letech se mnoho zařízení stalo v podstatě neopravitelnými, což bylo často vytýkáno např. společnosti Apple, kde byl výjimkou snad jen Mac Pro. Došlo zde však k posunu a v květnu letošního roku spustil Program Self Service Repair, který zajišťoval uživatelům možnost opravit si některé věci na telefonech iPhone svépomocí (Samsung pak následoval Apple s podobným programem o čtvrt roku později). Nabízí jim manuály, nástroje pro provedení opravy i samotné náhradní díly. Tohle se však týkalo prozatím jen USA, přičemž se program měl dostat v tomto roce i do Evropy a opravdu se tak děje.
 
Apple Self Service Program
 
Apple Self Service Repair je dostupný nově i ve Francii, Belgii, Itálii, Německu, Polsku, Španělsku, Švédsku a Velké Británii. My si budeme muset patrně ještě počkat. Nyní jsou v programu nejen díly pro iPhone 12 a 13, ale také Macy s procesory Apple Silicon, celkem to čítá okolo 200 dílů. Pokud si uživatel nechce nástroje pro výměnu kupovat, může si je dočasně pronajmout.
 
Výhodou je, že původní díl chce Apple zpátky, což znamená slevu na ten nový. Např. pro iPhone 12 vyjde baterie na 74,99 EUR, ale při vrácení té původní je částka nakonec 48,74 EUR. Displej na tento telefony vyjde na 331,05 EUR (290,25 EUR po slevě).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama