reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus zveřejnil seznam desek pro 7nm CPU Ryzen, levné A320 mezi nimi nejsou

2.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Asus zveřejnil seznam desek pro 7nm CPU Ryzen, levné A320 mezi nimi nejsou
Nedávno jsme se dozvěděli, že desky AMD s čipsety řad 300 a 400 sice budou dle slibu podporovat i 7nm procesory, ovšem nemusí to platit pro všechny. A jak nyní ukazuje Asus, něco na tom asi bude. 
O omezené podpoře nových 7nm procesorů Ryzen ze strany starších desek už jsme tedy slyšeli, přičemž to může mít původ právě ve společnosti Asus a v jejím seznamu. Jde samozřejmě o 3. generaci procesorů Ryzen plánovanou zhruba na polovinu tohoto roku. Vedle ní máme ještě potvrzeny nové 7nm procesory Threadripper a samozřejmě i EPYC. 
 
 
Seznam firmy Asus tak zahrnuje desky s čipsety X370, X470, B350 a B450, ale vůbec žádné A300 či A320.  
 
 
To samozřejmě samo o sobě nemusí nic znamenat, protože Asus ve svém vyjádření nevyloučil, že nové verze BIOSů pro levnější desky s podporou nových Ryzenů přijdou později. Na druhou stranu to ani neslíbil, takže zatím tu máme pouze desky s lepšími sadami. V seznamu pak můžete najít ke každé desce i verze BIOSů, od nichž budou desky nové 7nm procesory podporovat. 
 
Dá se ale říci, že s áčkovými čipsety je to opravdu nahnuté, protože podobný seznam zveřejnila už společnost MSI, která v něm také nemá žádné takové. Ale opět, i MSI může nabídnout podporu levnějších desek později. Však se také dozvídáme, že daný seznam ještě není konečný a rozhodně dává smysl, aby si výrobci přednostně všímali těch lepších modelů, za něž zákazníci zaplatili víc. 
 
Je také ještě dost času. Nové Ryzeny budou dle očekávání představeny až na konci tohoto měsíce a navíc to neznamená, že budou ihned k dispozici na trhu. 
 


reklama