reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autopilot Tesly má asi vážný problém s policejními majáky: další nehoda

18.3.2021, Milan Šurkala, aktualita
Autopilot Tesly má asi vážný problém s policejními majáky: další nehoda
Víme, že Autopilot ve vozech Tesla zdaleka není plně autonomním řízením, odpovídá jen druhé úrovni. Vypadá to však, že nynější verze má navíc velmi vážný problém s policejními houkačkami. Už poněkolikáté totiž autopilot vrazil do policejního auta.
Koncem roku 2019 i v létě 2020 byly zaznamenány nehody, kdy to funkce "autopilota" ve vozech Tesla namířila přímo do odstavených houkajících policejních aut vyšetřujících nějakou předešlou nehodu. Vypadá to, že se sirénami má tento systém asi opravdu nějaký problém, protože tu máme další nehodu, kdy autopilot selhal. Narazil dokonce do stejného modelu policejního vozu do velmi podobného místa jako v loňském případu. Stalo se tak ráno ve středu u Lansingu, kde byla vyšetřována srážka se zvěří.
 
Nehoda Tesly v Michiganu
foto: MSP First District
 
22letý řidič se nevěnoval řízení a jeho Tesla, která měla podle prvních poznatků šetření celé nehody aktivního autopilota, vrazila do modrého policejního auta Dodge Charger. Řidič ani neměl za volantem co dělat, měl propadlý řidičák.
 
 
V Michiganu mají docela veselo s propadlými řidičáky. Nedávno se objevilo i video z virtuálního soudního slyšení v jiném případu, kdy byl řidiči odebrán řidičský průkaz a dotyčného nenapadlo nic lepšího, než se k soudnímu slyšení připojit, když seděl za volantem auta.
 
 
A aby toho v Michiganu nebylo málo, před týdnem se tam stala další nehoda s Teslou. Auto vjelo pod bílý návěs, což mu v podstatě uřízlo střechu. To zní až moc povědomě, v podstatě stejně se stala i první smrtelná nehoda s autopilotem. Tentokrát to ale podle vyšetřování vypadá, že autopilot nebyl aktivní.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama