reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair koupil společnost Origin PC vyrábějící počítačové speciály

25.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Corsair koupil společnost Origin PC vyrábějící počítačové speciály
Společnost Origin PC nedávno oslavila 10 let své existence tím, že vytvořila PC, které v sobě integruje i konzole Xbox One X, PS4 Pro i Nintendo Switch. Nyní se ale dozvídáme, že se sama stává součástí firmy Corsair. 
Corsair známe jako výrobce periferií, paměťových zařízení či napájecích zdrojů, ovšem nyní to bude také výrobce počítačů, neboť se jeho součástí stává Origin PC. Té jsme se nedávno věnovali díky jejímu speciálu Big O verze 2.0. Krom uvedených konzolí napojených na vodní okruh je tu také TITAN RTX a procesor Core i9-9900K jako hi-end herní konfigurace.
 

Firma Origin PC tak oslavila deset let své existence, která ale nyní v podstatě končí, alespoň tedy v podobě samostatnosti. Nyní můžeme očekávat to, že bude tvořit počítače dále už jako součástí Corsairu a k tomu bude využívat především hardware svého nového majitele.  
 
 
Co konkrétního to ale bude znamenat krom "vytvoření světové herní extratřídy" a podobných prázdných frází? Pro začátek to bude integrování systému Corsair iCue do počítačů Origin PC a také založení nové řady počítačů na chlazení Corsair Hydro X Series. 
 
Corsair také upozorňuje veřejnost, že společnost Origin PC bude pokračovat ve své práci pod vlastní značkou. Alespoň v dohledné době, ale vůbec bychom se nedivili, kdyby tato značka postupně zanikla, jak jsme mohli vidět už mnohokrát. Ostatně zrovna před několika dny jsme se dozvěděli, že značka OCZ už opravdu končí, a to s tím, jak se Toshiba Memory sama přejmenuje na Kioxia
 
Dále je tu ubezpečení, že Origin PC bude dále zajišťovat podporu a vyřizovat případné reklamace, takže to zůstává beze změny. Na druhou stranu zatím nezaniknou ani značky a produktové řady Corsair Vengeance PC, Corsair One a Corsair One Pro. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama