reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Do Windows 7 se vrátily nabídky na upgrade

22.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Do Windows 7 se vrátily nabídky na upgrade
Když Microsoft dostal na trh Windows 10 a rozběhla se lhůta, v jejímž rámci mohli uživatelé Windows 7 upgradovat zdarma, začaly se jim také objevovat příslušné nabídky představující až podvodné jednání. Nyní se vrací, ale z jiného důvodu.
Microsoft toho zkusil ve své době dost, aby uživatele Windows 7 přiměl k upgradu na Windows 10. Vzpomenout můžeme především na případ, kdy aplikace GWX (Get Windows 10) nabídla upgrade v okně, které se mnozí naučili automaticky zavírat pomocí křížku vpravo nahoře. Jednou však Microsoft změnil chování této aplikace tak, že oním křížkem byl potvrzen nabízený termín upgradu a člověk pak prostě jednoho dne přišel k PC a z jeho obrazovky se na něj zubily čerstvě nainstalované desítky. 
 
 
Nyní ale už oficiální nabídka upgradu zdarma dávno skončila uživatelé Windows 7 mají výhled naopak na to, že po 14. lednu 2020 už pro svůj systém nedostanou žádné, a tedy ani bezpečnostní aktualizace, a to až na naprosté výjimky. V případě Windows XP nedlouho poté následoval exodus uživatelů  a lze si představit, že v případě sedmiček to bude podobné. Firmy budou mít možnost si další podporu Windows 7 zaplatit, ale je otázka, zda nebude výhodnější do té doby přejít na desítky, když to stejně později budou muset udělat, pokud se rovnou nerozhodnou pro jiný systém. 
 
Microsoft tak už nyní oficiálně nenabízí upgrade zdarma (neoficiálně by to stále mělo jít), a dle toho tak vypadá i nová nabídka, kde máme k dispozici pouze odkaz na další informace a dokonce i volbu, aby nás systém s něčím takovým už neotravoval. 
 
14. ledna, samozřejmě v úterý, tak přijdou poslední aktualizace pro Windows 7, pokud jde o ty pravidelné. Microsoft ještě poté může udělat výjimku, stejně jako v případě Windows XP ohrožované ransomwarem WannaCry před dvěma lety. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama