reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doom Eternal: opět peklo na Zemi a další novinky od Bethesdy

11.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Doom Eternal: opět peklo na Zemi a další novinky od Bethesdy
Bethesda si připravila nálož herních novinek a konečně se dozvíme také více o titulu Fallout 76, vedle nějž tu máme pokračování Doomu z roku 2016, Fallout 76 a vyšel už slíbený datadisk pro Prey. 
Už Doom II svého času měl podtitul Hell on Earth, čili peklo na Zemi a to se nyní vrátí i v rámci hry Doom Eternal. Marty Stratton a Hugo Martin, kteří jsou za vývoj této hry zodpovědní, už stačili slíbit, že nový díl bude stavět na titulu z roku 2016 a vylepší jej v mnoha směrech. Krom příběhového zasazení, kde nás budou velice zajímat zvolené lokace a grafika, bylo slíbeno zdvojnásobení typů protivníků, což vyváží zase náš avatar Doom Slayer, který bude mocnější než kdy dříve. 
 
 
Trailer nám ukáže, že z prostředí naší planety, tak jak jej známe, toho moc očekávat nelze. Bude to tak opravdové peklo na Zemi, kde lze identifikovat leda torza budov, po nichž se plazí obrovská chapadla, jak jinak. Více nám toho trailer zatím neukáže, a tak nezbývá než si počkat do dalšího Quakeconu. Lze ale očekávat přesně to, co nabídl novodobý Doom a něco navíc k tomu. 
 
 
To Fallout 76, který vyjde už v tomto roce, konkrétně 14. listopadu, byl představen blíže, a to včetně záběrů ze samotné hry. Jak se dalo čekat, odehrávat se bude před všemi předchozími díly, a to na čtyřikrát větší mapě v porovnání s Fallout 4 zasazené v Západní Virginii. Na tu ostatně jednoznačně odkazoval hit Take Me Home, Country Roads, který hrál v úvodním traileru. 
 
Jak se rovněž očekávalo, Fallout 76 bude online hra, ale nezařadí se do žánru MMORPG, kde pobíhají kvanta hráčů v jedné instanci. Půjde o daleko menší skupinky, kteří budou moci hrát proti sobě, nebo kooperovat a zdůrazněno bylo to, že si Fallout 76 mohou užít i vlci samotáři. V ostatních ohledech má jít o obvyklé moderní RPG od Bethesdy, takže to vypadá zajímavě. 
 
​  
Trailer na právě dostupné DLC Prey Mooncrash nám připomene film Na hraně zítřka, kde máme dokonce i Mimiky, stejně pojmenované nepřátele, jací jsou i v Prey. Bethesda a Arkane Studios uvádí, že v této hře půjde rovněž o to přežít a my to budeme zkoušet stále dokola v měnícím se prostředí měsíční základny, kde každá naše smrt bude mít smysl. 
 
Mooncrash má představovat výzvu pro jistého hackera Petera, do jehož kůže se vžijeme. Ten však nezačíná přímo na základně, ale na špionážním satelitu a jeho úkolem bude zjistit, proč základna na Měsíci najednou ztichla, což je zasazeno do času krátce po příběhu z původní hry. Ono měnící se prostředí bude krom základny samotné zahrnovat také předměty, které budeme moci získat a také úkoly. Čím dál se ve svém pokusu dostaneme, tím lepší předměty v tom dalším získáme, a tím se i zvyšují šance na úspěch, což je samozřejmě útěk ze základny. 
 
Pokud už vlastníte základní verzi hry Prey, pak je Mooncrash k dispozici za 20 dolarů. Noví hráči by tak měli sáhnout spíše po Prey: Digital Deluxe. Pro všechny bez rozdílu je připravena velká aktualizace, která zdarma obsahuje nový Story Mode (příběhový průchod hrou bez výzvy) a naopak Survival Mode, kde se setkáme s dalším nebezpečím v podobě nedostatku kyslíku, krvácením, atd.
 
A pak tu je jistý New Game +, který nám má dát podstatný důvod k tomu, abychom si Prey rozehráli znovu. Obvykle se takto označuje režim, v jehož rámci začneme hru znovu, ale s předměty/zkušenostmi získanými předchozím dohráním, což má ale za následek příslušné zvýšení obtížnosti. 
 
Zdroj: Bethesda


reklama