reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Drony na obloze vytvořily podobu chystaných karet Intel Arc

17.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Drony na obloze vytvořily podobu chystaných karet Intel Arc
Později zase na čas utichne, ale nyní jede marketingová mašina Intelu naplno a láká nás na budoucí grafické karty, které už známe pod zbrusu novou značkou Arc. Nyní Intel pro tento účel využil svou armádu dronů. 
Intel Arc jsou tak chystané grafické karty určené především pro počítačové hry, jak jasně ukázala už první prezentace, kde se to herní grafikou jen hemží. Intel přitom pokračuje ve své informační vstřícnosti, čili se dozvídáme, že série DG2 chystaná v první vlně se nyní jmenuje Alchemist, dále bude následovat generace Battlemage, poté Celestial a pak Druid. Čili informace z příštích úniků a fám si díky tomu budeme moci alespoň rámcově zařadit dle toho, jaký kódový název generace se v nich objeví. 
 
 
První Arc "Alchemist" máme očekávat někdy během prvního čtvrtletí příštího roku, což s největší pravděpodobností znamená, že půjde o jedno z velkých témat pro lednový CES 2022. 
 
 
Ovšem už tento týden se dozvíme více o chystané super samplingové technologii Intelu, která bude založena na umělé inteligenci. Čili Intel si chystá opravdovou konkurenci pro technologii NVIDIA DLSS, která bude zřejmě fungovat na velice podobném principu a pomocí AI bude převádět obraz z nižšího rozlišení do vyššího. Anton Kaplanyan z Intelu zatím prozradil jen to, že daná technologie si zaslouží vlastní prezentaci a že nová GPU budou určena pro DirectX 12 Ultimate a nabídnou rovněž mesh shadery a výkonný ray tracing. 
 
Dle starších informací od Moore’s Law is Dead měl Intel skutečně pracovat na AI super samplingu, který prý byl či je interně označován jako XeSS (Xe Super Sampling). Konečný název, s nímž Intel vyjde na světlo světa ale může být jiný, ale to už zřejmě brzy poznáme. Kaplanyan ve svém pozdějším tweetu slíbil více informací ještě na tento týden, ale kdy to konkrétně bude, to nevíme. 
 
 
Můžeme se tak zatím alespoň podívat na pěkné video, v němž tisícovka dronů Intelu tvoří světelnou show, v níž se ukáže nejdříve notebook a pak i samostatná grafická karta, což má samozřejmě naznačit, že Xe Arc "Alchemist" přijdou v mobilní i desktopové podobě. 


reklama