reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 1180 s GT104 se objevila ve vietnamském obchodě

2.7.2018, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 1180 s GT104 se objevila ve vietnamském obchodě
Na adrese vietnamského obchodu, která již nefunguje, se měla objevit karta GeForce GTX 1180, a sice z řady Asus ROG Strix. Založena má být na čipu GT104, ale opravdu jde o reálný produkt v prodeji?
Vzhledem ke zprávám o tom, že k novým grafickým čipům se mají AIB partneři NVIDIE dostat až spíše ke konci letních prázdnin a také s ohledem na to, že nástup nových karet má být spíše pozdržen, je byť jen předběžné zařazení GeForce GTX 1180, a to navíc nereferenční verze, do prodeje krajně podezřelé. Především tu ale máme jeden obrázek, který velice dobře známe ze serveru WCCFTech, a tak i dobře víme, že jde o montáž, či prostě o snímek karty GeForce GTX 1080 Ti s jedničkou namísto nuly. 
 
 
Stejný obrázek byl použit i na stránkách jistého vietnamského obchodu, takže už to je krajně podezřelé. 
 
 
Pod tímto snímkem pak byl ještě jeden, a sice s údajnou kartou ASUS ROG STRIX GTX 1180 O16G. Jde o reálný snímek karty, žádný render, takže když se zaměříme na detaily jako stíny nebo ohnuté rohy papírové krabice, jsou naprosto stejné jako u karty ROG STRIX GTX 1080. 
 
 
Můžeme z toho logicky vyvodit, že zmíněný obchod nejspíše jen zkusil na sebe upozornit, a tak ani nelze věřit uvedeným specifikacím. Ty ostatně víceméně odpovídají tomu, co se obecně od nové GTX 1180 očekává, a sice že se svým výkonem zhruba vyrovná dnešní GTX 1080 Ti. Má tak údajně 3584 CUDA jader v čipu GT104 generace Turing a pak paměti GDDR6, o nichž je dnes už dobře známo, že jsou vyráběny a k dispozici ve verzi s propustností 14 Gb/s. Velice zajímavá byla také cena, která v přepočtu odpovídá 1500 dolarům. Za ty by se ekvivalent dnešní GTX 1080 Ti jen těžko prodal, zvláště když očekáváme zlevňování karet Pascal. 
 
Nicméně dle zdroje má jít o renomovaný obchod, přičemž dostupnost karty byla stanovena na konec září, což zase není tak nereálné a použití upravených snímků z dnešní generace karet může vycházet jen ze snahy poskytnout nějaké obrázky před tím, než budou k dispozici ty reálné. Na druhou stranu, bezskrupulózní používání falešných snímků není hodné obchodu, který by měl být brán vážně.
 
Zdroj: Reddit


reklama