reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konzole Alienware Alpha míří na náš trh

13.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Konzole Alienware Alpha míří na náš trh
Společnost Alienware oznámila, že již v listopadu se evropští zákazníci dočkají možnosti pořídit si herní konzoli Alienware Alpha. Ta nabídne vysoký výkon a také širokou nabídku herních titulů, jaké jsou k dispozici na Steamu.
Konzole Alienware Alpha je tedy jednou ze Steam Machines, čili počítačů s klasickým PC hardwarem a operačním systémem SteamOS. Alpha přichází v klasické konzolové podobě, čili jako menší zařízení, které se bude hodit mezi ostatní elektroniku v obývacím pokoji.





Vzhledem k tomu, že víme, co od SteamOS očekávat, nás bude zajímat především harware samotné konzole. Ta nepřijde ale jen v jedné verzi, takže v základní variantě nabídne dvoujádrový Intel Core i3, 4 GB operační paměti a 500GB pevný disk. Nejlepší verze bude mít čtyřjádrový Core i7, 8 GB paměti, 2TB pevný disk a neupřesněnoou grafickou kartu založenou na architektuře Maxwell. Nejspíše tak půjde o GeForce GTX 750 nebo GTX 750 Ti.





Společnost Valve také ještě zdaleka nedokončila svůj ovladač Steam Controller, který má být jazýčkem na vahách úspěchu a neúspěchu celé platformy. Ke konzoli tak dostaneme jiný ovladač, přičemž vzhledem k použitému hardwaru se přímo nabízí ovladač z konzole Microsoft Xbox 360.

SteamOS ale také dostane podobně jako mobilní telefony s Androidem nástavbu, zde v podobě rozhraní Alpha UI. Ta poslouží k lepšímu ovládání systému pomocí zmíněného ovladače, ale jinak tu budou klasické funkce systému SteamOS.

Zatím je otázkou, kdy přesně bude Alienware Alpha k dispozici v České republice a ceny pochopitelně také nejsou známy.

Zdroj: TZ Dell - Alienware
reklama