reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Magic Leap nabídne svůj headset smíšené reality v létě

12.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Magic Leap nabídne svůj headset smíšené reality v létě
Společnost Magic Leap už dlouhou dobu vyvíjí svou technologii pro smíšenou realitu, a sice především brýle, které nám ji zprostředkují. Nyní se už chystá dát na trh brýle Magic Leap One Creator Edition. 
Můžeme mluvit o brýlích, i když jde o poněkud přerostlé brýle, které na první pohled vypadají, že bychom si je mohli vzít ke sváření. Nicméně jde o výkřik nejmodernější techniky, který umí do reálného světa zasadit počítačově generovanou grafiku. 
 
 
O snahách této firmy jsme se dozvěděli už v roce 2014, kdy ještě dělala velké tajnosti, ale bylo jasné, že půjde o něco zajímavého, když se na investicích čítajících půl miliardy dolarů podílel i Google. V dalším roce už bylo ukázáno to, co má technologie Magic Leap zvládnout, a to ve formě hry s roboty v prostředí kanceláře. Už tehdy jsme ale věděli o konkurenční technologii HoloLens od Microsoftu, který pak firmu Magic Leap dokázal předhonit, alespoň co se týče dostupnosti. 
 
Magic Leap je ale už také připraven nabídnout svůj produkt, a sice celou sadu One Creator Edition, ale konkrétní datum jsme se zatím nedozvěděli. Můžeme se ale podívat na specifikace hardwaru, který bude nabídnut. 
  
V prezentaci bylo prozrazeno, že CPU v headsetu bude mít dvě jádra ARM Cortex-A57 a dalším jádrem NVIDIA Denver. GPU bude vycházet z generace NVIDIA Pascal a nabídne 256 CUDA jader a podporu OpenGL 4.5, OpenGL ES 3.1 a Vulkan API. Vypadá to tak na trošku osekanou verzi čipu NVIDIA Tegra X2. 
 
 
A ačkoliv byla technologie Magic Leap dříve prezentována ve hře, nyní se dozvídáme tu nepřekvapivou věc, že hry opravdu nebudou patřit mezi hlavní softwarovou výbavu. Lidé sledující prezentaci na Twitchi se také ptali na to, jaký úhel pohledu brýle pokryjí, ale odpovědi se nedočkali. 
 
Dozvěděli jsme se ale o tom, že brýle využívají jistý unifikovaný paměťový systém, takže by měly do jednoho poolu integrovat různé paměti. Co se týče výdrže na baterie, o té se dozvíme pouze tu věc, že se bude velice lišit v závislosti na použití, čili na vytížení. A pokud si spustíte na Twitchi odkazované video, můžete se v čase 30:30 podívat na demo hříčky, v níž po nás troll hází kamení. Nejdříve si jako uživatel určíme povrchy, kde se postavička trolla může objevit a my se pak můžeme kamení vyhnout, nebo je odrazit rukama. 
 
 
Nyní můžeme očekávat, že headset v rukou vývojářů nám odhalí více ze svých tajemství, ale na to si musíme počkat. 
 
Zdroj: Twitch


reklama