reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Majitel Denuva poslal policii na zakladatele skupiny Revolt

27.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Majitel Denuva poslal policii na zakladatele skupiny Revolt
Denuvo už nějaký ten pátek patří společnosti Irdeto a právě ta se rozhodla, že proti počítačovému pirátství zaútočí i jinak, a to u soudu. Odnesl to Voksi, známý zakladatel skupiny Revolt, který byl zatčen ve své domovině.
Bezpečnostní firma Irdeto tak už od začátku tohoto roku vlastní Denuvo a jak jsme psali dříve, pro šéfa firmy Irdeto Douga Lowthera to bude znamenat hledání dalších cest, jak zamezit pirátskému kopírování her. To se nyní rozhodl i formou spolupráce s bulharskou policií, a to útvarem zabývajícím se potírání "kyberkriminality", který v Dimitrovgrad poblíž Sofie zatkl 21letého Voksiho. 
 

Voksi tak má svůj podíl na tom, že ochrana některých AAA her zajištěná Denuvem byla prolomena a vypuštěna do světa jako výsledek jím založené skupiny Revolt. Voksi už byl dříve v Bulharsku obviněn, úřady mu zabavily počítač a nechaly jej poté na pokoji výměnou za slib, že ve svých pirátských aktivitách nebude pokračovat. 
 
Nyní se ale přímo od firmy Irdeto dozvídáme, že Voksi zodpovědný za prolomení ochrany řady her byl opět zatčen, na čemž spolupracovala ona sama s bulharskou policií. V úterý tak policisté vtrhli do Voksiho domu a zatkli jej a zabavili veškeré vybavení, které mu mohlo v jeho aktivitách sloužit. Lidé z Irdeto se chlubí, že to bylo na základě jejich prvotního vyšetřování. Nejspíše byli tak mazaní, že se podívali na Voksiho aktivity na fórech skupiny Revolt (nyní již jen jako cachované stránky), případně i na seznam nových cracků, či rovnou na nabídku torrentů. 
 
Prostě a jednoduše bylo všem jasné, že Voksi stále dělá to, co dělal vždy. Nyní se na jeho podporu tvoří sbírky, aby měl z čeho financovat svou obhajobu u soudu, i když je víceméně jisté, že nyní už z toho se slibem o polepšení rozhodně nevybruslí. Mimochodem právě Voksi stál za novým stylem překonávání Denuva, které se už crackeři nesnažili vypreparovat z her, ale jednoduše pomocí generovaných klíčů přesvědčit, že hlídaná kopie je pravá. 

Zdroj: Irdeto


reklama