reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má stále plánovat dvě konzole, Lockhart bude levnější

5.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má stále plánovat dvě konzole, Lockhart bude levnější
Letos se objevila informace, že v rámci projektu Scarlett bude připravena pouze jedna nová konzole Xbox, což samozřejmě nevylučuje její různé verze rozlišené výbavou či velikostí SSD. Nyní se ale opět objevuje údajný Lockhart. 
Z června pochází zpráva, že Xbox nové generace přijde pouze jedna, ale nyní se od Kotaku dozvídáme, že na Lockhart se nezapomnělo a dle očekávání by mělo jít o slabší a spíše hůře vybavenou verzi bez optické mechaniky pouze pro digitální distribuci her, která bude levnější než plně vybavená Anaconda. 
 
 
Zmiňuje se zde právě i zpráva z června, dle níž byl vývoj Lockhartu zrušen a nyní zdroje citované serverem Kotaku tvrdí, že to není pravda. Čili Lockhart i Anaconda stále patří do projektu Scarlett. 
 
Lockhart přitom nemá jen postrádat optickou mechaniku, ale celkově bude slabší, přičemž Microsoft se zde zaměřuje na výkon srovnatelný s PlayStation 4 Pro, ovšem s rychlejším procesorem. Lze tak snad uvažovat o cílovém rozlišením Full HD při 60 snímcích za sekundu či o 4K s nižšími FPS, ale to je pouze odhad. Obě konzole ale už počítají s SSD, ostatně pokud s elektronickými paměťmi mají počítat i vyvíjené hry, pak takovou výbavu lze těžko osekat. Nicméně Anaconda by přesto mohla mít výkonnější SSD a celkově bude určena pro hraní ve 4k při 60 FPS. 
 
Co se týče cen, ty jsou zatím ve hvězdách. Dozvídáme se o tom, že by do jisté míry mělo jít o následovníky konzolí Xbox One X a Xbox One S, takže dle toho bychom mohli vyhlížet ceny cca 13 a 9 tisíc korun. S Lockhartem bude zjevně pevně spojena služba Game Pass. 
 
V příštím roce bychom se snad už měli dočkat přesnějších informací o výbavě a výkonu nových konzolí Sony a Microsoft. Specifikace už ostatně v této době musí být víceméně konečné a také už víme, že vývojářské verze PlayStation 5 už nějakou dobu fungují v herních studiích. 
 
Zdroj: Kotaku


reklama