reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla chystá do Firefoxu placené předplatné novin a VPN

6.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Mozilla chystá do Firefoxu placené předplatné novin a VPN
Mozilla chystá placené služby v rámci svého Firefoxu a podle uniklých informací z jejích vlastních stránek by mělo jít o předplatné novin jako alternativa např. k Apple News a služba pro VPN připojení.
Před měsícem jsme vás informovali, že Mozilla chystá placenou verzi Firefox Premium, nejspíš jako internetový prohlížeč s extra funkcemi nebo jako systém těchto příplatkových funkcí. Nyní vychází najevo, že by organizace chtěla přijít se dvěma příplatkovými službami. Jednou z nich je VPN připojení Firefox Private Network za $12,99 měsíčně. Už nyní nabízí společný projekt s Proton VPN, nicméně dle zákulisních informací to vypadá, že tuto službu si Mozilla vyvíjí sama. Hovoří se o tom, že by se betaverze projektu mohla objevit začátkem podzimu.
 
Mozilla Firefox logo
 
Další novinkou by mělo být předplatné novin, něco ve stylu Apple News. Nová služba by měla vzniknout ve spolupráci se startupem Scroll a stát $4,99 za měsíc. Celkově by měla sdružovat články od 12 různých vydavatelů (např. Slate, The Atlantic, BuzzFeed, USA Today, Vox Media), což ale znamená, že mimo USA bude mít služba asi jen malé využití, pokud zde bude vůbec přístupná. O lokalizovaných verzích zatím nepadlo slovo. Tato služba by měla nabídnout články bez reklam, možnost audio přehrávání i synchronizaci napříč platformami.
 
Pokud by to Mozille vyšlo a tyto služby by zaznamenaly slušný ohlas, mohla by tak snížit svou závislost na Googlu, který je jejím hlavním zdrojem financí za to, že je jeho vyhledávač tím výchozím v prohlížeči Mozilla Firefox.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama
reklama
reklama