reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Předplatné Apple News+ přináší přes 300 magazínů

26.3.2019, Milan Šurkala, aktualita
Předplatné Apple News+ přináší přes 300 magazínů
Další novinkou společnosti Apple, která byla představena na včerejší keynote, je předplatné magazínů Apple News+ pro iOS a macOS. Zde se nabízí více než 300 známých magazínů včetně několika novin.
Včerejší keynote společnosti Apple nebyla vůbec o hardwaru, ale o obrovském množství nejrůznějších služeb a předplatných. Právě v takových věcech dnes leží největší peníze. O obsah se zpravidla starají jiní (nepočítáme-li ovšem vlastní obsah), Apple bere provize. Máme zde tak nové kreditní karty Apple Card nebo streamovací službu Apple TV+. Další novinkou je Apple News+, rozšíření tradiční aplikace News o předplatné. Nyní se tak dostanete i k obsahu za paywallem (placeným obsahem). Celkem je tu více než 300 různých magazínů i několik novin.
 
Apple News+
 
Zatímco The New York Times nebo Washington Post s podmínkami nesouhlasily (hovoří se o 50% provizích), najdete tu The Wall Street Journal a LA Times. To vše je k dispozici za $9,99 měsíčně, přičemž aplikace spadá pod možnost sdílení s rodinou, takže ji za jeden poplatek může využívat až 6 členů. Nová aplikace bude součástí updatu na iOS 12.2, v případě počítačů je nutné mít alespoň macOS 10.14.4. Aplikace je prozatím dostupná v USA a Kanadě, někdy kolem podzimu se objeví i v Austrálii a Velké Británii. Na českou mutaci si patrně ještě dlouho počkáme, protože u nás není dostupná ani její předchozí verze News (tu lze nainstalovat např. tím, že si iPhone/iPad lokalizujete pro Spojené státy).
 
Zajímavostí je zvýšené soukromí, takže Apple sám by neměl vědět, co čtete a všechny návrhy na doporučené články by měly pramenit z návrhů umělé inteligence, která sídlí v samotné aplikaci. Není zde ani sledování uživatele pro nabízení relevantních reklam. A jen tak pro zajímavost, Apple tvrdí, že všechny tituly, které zde dostanete za $10 měsíčně, by ročně vyšly na $8000 ($66,6 měsíčně).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama