reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI poodhalilo 6 nových herních monitorů s technologií QD-OLED

3.11.2023, Milan Šurkala, aktualita
MSI poodhalilo 6 nových herních monitorů s technologií QD-OLED
Už brzy by se měla nabídka herních monitorů společnosti MSI rozšířit o několik nových modelů, které budou vybaveny technologií QD-OLED. Půjde o ploché i zakřivené panely v několika různých úhlopříčkách.
Monitory s panely QD-OLED totiž chystá na příští rok více výrobců, hovořilo se už o značkách jako Dough, Asus a Alienware, nyní se k nim přidává i společnost MSI. Ta včera oznámila rovnou šestici nových monitorů s routo technologií, přičemž dostanou i technologii MSI OLED Care 2.0 pro zlepšenou ochranu panelu při delším používání snižující riziko vypalování obrazu. To vše zvládají bez aktivního chlazení díky grafenové úpravě chladičů pro lepší vedení tepla, vystačí si tak i s pasivním chlazením.
 
Velké zakřivené panely zastupuje dvojice MAG 341CQP a MPG 491CQP. V prvním případě tu najdeme 34" panel s rozlišením UWQHD, v druhém pak větší 49" DQHD. Oba budou mít shodně zakřivení 1800R, odezvu GTG 0,03 ms, max. obnovovací frekvenci 144 Hz, splňují také specifikace ClearMR 9000 a DisplayHDR True Black 400. Funkce MSI Gaming Intelligence (G.I.) využívají i AI pro vylepšení hraní a obsahují funkce jako Smart Crosshair, Night Vision AI, Optix Scope a další. U obou monitorů najdeme čtveřici portů HDMI 2.1 podporujících 48 Gbps, VRR a ALLM, nechybí ani port USB-C. Jejich uvedení má přijít 6. ledna 2024 na veletrhu CES 2024.
 
MSI monitory QD-OLED
 
Za druhé tu máme dvojici 32" monitorů MPG 321URX a MAG 321UPX, které mají shodně rozlišení UHD 4K, vysokou obnovovací frekvenci 240 Hz a odezvu GTG 0,03 ms. Najdeme zde podporu pro MSI Gaming Intelligence, MSI Console Mode a USB-C port s 90W PD. Další dvojicí je MPG 271QRX a MAG 271QPX, kdy jde o 27" monitory s rozlišením WQHD 2K, frekvence se dostává dokonce na 360 Hz a i zde můžeme očekávat 0,03ms odezvu GTG.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama