reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI už nyní ukázalo své desky s X570 pro Ryzen 3000

23.5.2019, Jan Vítek, aktualita
MSI už nyní ukázalo své desky s X570 pro Ryzen 3000
Základní desky s čipovými sadami X570 a potažmo i s jinými pro Ryzen 3000 by se měly odhalit až tehdy, když AMD zavelí. Nicméně společnost MSI už ukázala své nové desky, a to pěkně podrobně ve videu. 
Společnost MSI své desky ukázala v předcomputexovém livestreamu, kde se objevili její zástupci Eric Van Beurden a Pieter Arts. Ti v dlouhé prezentaci ukazují nejdříve jiné produkty, které se MSI chystá vystavovat na Computexu, ale na samotném konci po čase 1:30 se dočkáme i samotných desek. 
 
 
MSI samozřejmě musí dodržovat informační embargo, a tak moderátoři nezmínili ani tu věc, jak se dané desky jmenují. Je ale celkem zřejmé, že jedna ponese označení MEG X570 Ace (MEG jako MSI Enthusiast Gaming) a druhá už byla označena za součást řady Gaming Plus. Na trhu je máme uvidět v druhé polovině roku, což už dávno víme, protože Ryzen 3000 byly oficiálně ohlášeny na třetí kvartál, který začne s červencem. 
 
 
MEG X570 Acer ukazuje svůj černý design s doplňky ve zlaté barvě, přičemž v jejím případě to nevypadá na aktivní chlazení. Nicméně ventilátor tu skutečně je, a to umístěný pod šikmou mřížkou chladiče, který je navíc pomocí heatpipe spojen s vrchními chladiči pro VRM. 
 
Dále tu je robustní napájení, které vypadá na cca 12 fází a zcela jasně už jsou vidět dva 8pinové konektory pro CPU. Máme tu také Wi-Fi plus dva Ethernetové porty a tři dlouhé PCIe x16. Z nich by vrchní dva měly být napojeny na CPU, aby si rozdělily celkem 16 linek rozhraní PCIe 4.0 a třetí slot bude napojen na čipset. 
 
 
Jiné desky MSI, které patří do nižších řad, už své ventilátory na chladičích čipové sady vůbec neskrývají. Dozvídáme se však, že tyto chladiče budou mít tzv. 0dB režim, jaký známe i z moderních grafických karet. Ventilátory se tak zapnou pouze v případě vyšší zátěže, jenomže je otázka, zda to bude mít nějaký praktický význam. Moderní GPU jsou v klidovém provozu velice úsporná a snadno umožní provoz s pasivním chlazením, ale zda to dokáže i X570, to teprve uvidíme. 
 
Vedle verze MEG X570 Ace bychom se také od MSI mohli dočkat modelu Godlike a pokud ano, dozvíme se o tom příští týden. 
 
Zdroj: MSI via YouTube


reklama