reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Musk nehodlá povolit, chce dál pracovat 120 hodin týdně

20.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Musk nehodlá povolit, chce dál pracovat 120 hodin týdně
Arianna Huffingtonová z The Huffington Post napsala otevřený dopis Elonu Muskovi a vyzvala jej, aby přestal pracovat 120 hodin týdně. Ten jako vždy zareagoval pomocí Twitteru. A bohužel (nebo bohudík?) nechce nic měnit.
Elon Musk a jeho problémy s Teslou plní poslední dny stránky médií. Koncem minulého týdne vyšel v The New York Times rozhovor, kde přiznal, že poslední rok byl nesnesitelný a neuvěřitelně vyčerpávající. Také zmínil, že pracuje 120 hodin týdně a musí brát Ambien, aby mohl aspoň občas spát. Zatímco problémy Tesly se hodně líbí shorterům (spekulantům, kteří sází na pokles ceny akcií), nelíbí se to fanouškům Tesly a pochopitelně ani fanouškům Elona Muska. Arianna Huffingtonová z The Huffington Post, která je jeho obdivovatelkou, mu proto napsala otevřený dopis, na který Musk posléze reagoval tradičně na Twitteru. Ale asi ne tak, aby ji potěšil.
 
Elon Musk
 
Asi nejdůležitější část dopisu je ta, kde Arianna zmiňuje, že práce 120 hodin týdně Tesle nijak nepomáhá, ale naopak otupuje Muskovy jedinečné schopnosti. Hovoří o tom, že Elon Musk jako člověk, který dobře ví o vlastnostech fyzikálních zákonů, by si měl uvědomovat totéž i z hlediska toho, jak funguje lidské tělo. To není žádný stroj a nelze to opomíjet. Také zmiňuje, že podle studie se po 17-19 hodinách únava začne projevovat poruchami kognitivních funkcí srovnatelnou s 0,05 promile alkoholu v krvi. A že přeci musí uznat, že nikdo by nechtěl zaměstnávat opilé lidi.
 
 
Elon Musk na dopis zareagoval svou typickou metodou pomocí Twitteru. Zde zmínil, že Tesla a Ford jsou jediné dvě americké automobilky, které se vyhnuly bankrotu. Také řekl, že právě přišel domů, ale zároveň podotknul, že i když si Arianna myslí, že zkrátit si svůj pracovní týden je jednou z možností, tak není. Bude i nadále takto pracovat. Otázkou je, zda je to dobře nebo špatně. Možná je to z nyní dobře pro Teslu, ale rozhodně je to špatně pro Muska (což ostatně může být ve výsledku zle i pro jeho projekty včetně té Tesly). Tak doufejme, že Musk přijde trochu k rozumu.
 
Mimochodem, na konci července jsme vás informovali o falešných účtech Elona Muska a jak je Twitter maže. Očividně je maže pomalu, protože pod tímto vláknem mezi Ariaanou a Elonem se objevil falešný EIon Musk, který za 3 bitcoiny nebo 30 ETH nabízí Tеsla 3 “Garnеt Rеd” Edition s dopravou zdarma. Limitováno na jediného výherce. Tak mu tam hlavně nic neposílejte.
 
Zdroj: phys.org


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama