reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Partneři AMD představují desky s čipsetem B450

18.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Partneři AMD představují desky s čipsetem B450
V podstatě nic nebrání tomu, aby se na trh dostaly nové základní desky s čipsetem AMD B450. Už dávno jsou na něm vhodné procesory a také desky s X470, který tvoří vrchol své řady. Desky s B450 ale tvoří rozumný mainstream. 
Čipset B450 stejně jako předchozí B350 podporuje přetaktování a při využití běžné desktopové sestavy nemusíme vůbec poznat, že máme pod kapotou jej a ne X470. Chybět tu bude podpora technologií CrossFire či SLI, budeme mít o dva porty SATA méně (čili celkem 4), rovněž o dvě linky PCIe 2.0 méně a nebudeme moci využít technologii StoreMI. I to nám ale snadno umožní vytvořit velice výkonnou sestavu, kde je důležitá možnost přetaktování procesoru změnou násobiče, o což přijde až nejníže stojící čipset s označením A. 
 
 
Čipset B450 se dle dříve zveřejněných informací od B350 liší pouze v tom, že podporuje XFR2 a Precision Boost, takže nové procesory Ryzen 2000 budou schopny nastavovat své turbo plynuleji v lepší reakci na zátěž, což dle našich testů funguje velice dobře a jistě lépe než u první generace. Že bychom kvůli tomu měli naši desku s B350 zahodit, to opravdu ne, ale pokud budete skládat nový počítač, vyplatí se počkat na nové modely. Jaké to budou?
 
Výrobci desek dosud své modely oficiálně nepředstavili, ale Asus, Gigabyte a MSI už je začali ládovat na své stránky. V případě společnosti Asus to jsou i dva modely z rodiny Republic of Gamers, a to ROG STRIX B450-F GAMING a mini-ITX ROG STRIX B450-I GAMING. Pak tu jsou také desky jako TUF B450M-PLUS GAMING, což je model formátu micro-ATX a rovněž základní modely řady PRIME. 
 
 
Od společnosti Gigabyte přichází na trh také několik desek s B450, z nichž jsme si již ukázali B450 AORUS PRO a B450 AORUS M. Nyní můžeme upozornit na levnější Gigabyte B450M DS3H, což je osekaná verze modelu AORUS M a na druhé straně tu je zase B450 AORUS PRO WIFI.
 
 
A nakonec tu máme MSI, která je zatím nejaktivnější, protože její sekce se základními deskami obsahuje rovnou 12 modelů z řad Gaming, Carbon, Tomahawk, Bazooka a Pro, takže zde máme na výběr z mnoha modelů formátů ATX a micro-ATX, jako je třeba tento MSI B450M Mortar Titanium. 
 
 
Vypuštění těchto desek je tedy na spadnutí. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama