reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Dead Redemption 2 vychází dnes, máme tu příslušné ovladače

5.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Red Dead Redemption 2 vychází dnes, máme tu příslušné ovladače
Společnosti AMD a NVIDIA akorát včas vypustily do světa nové verze svých grafických ovladačů, které přichází především z jednoho důvodu. Dnes ve čtyři hodiny odpoledne našeho času se odemkne PC verze Red Dead Redemption 2. 
Red Dead Redemption 2 tak přichází na trh dnes a AMD s NVIDIÍ přirozeně přináší vyladěné ovladače, neboť se dá očekávat, že tato hra bude mezi PC hráči velice populární. A co nám to samotná NVIDIA doporučuje za hardware?  
 
 
Údaje ze zveřejněné tabulky jsou poněkud překvapivé, neboť doporučený hardware už se objevil dříve a čítal následující: Core i7-4770K či AMD Ryzen 5 1500X, 12 GB RAM a kartu kalibru GeForce GTX 1060 6GB nebo Radeon RX 480 4 GB. Obvykle to přitom znamená hardware pro hraní ve Full HD při 60 FPS a se slušnou kvalitou. 
 
Nicméně NVIDIA nám najednou pro Full HD se 60 FPS a s vysokou kvalitou doporučuje GeForce RTX 2060, která je o polovinu výkonnější než GTX 1060 6GB. Takže uvidíme, ostatně brzy jistě přijdou testy hardwaru s touto hrou a ukáže se, zda bude opravdu zapotřebí tak moc výkonný hardware. Jen ještě doplním, že kvůli ray tracingu to není, neboť Red Dead Redemption 2 jej nevyužívá, nicméně pokud má být PC verze opravdu tak detailní, jak ukazovaly nedávné snímky a video, ani bych se osobně takovým nárokům nedivil. 
 
 
Dle své hardwarové výbavy si tak můžete stáhnout buď AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.1, anebo GeForce Game Ready 441.12 WHQL
 
Nové ovladače od AMD také mimochodem obecně zlepšují podporu API Vulkan a také přináší opravu pro jistý problém se hrou The Outer Worlds, kvůli níž hra na některých sestavách padala, anebo nesprávně renderovala postavy. 
 
NVIDIA přináší vedle optimalizace pro RDR2 i to samé pro Need For Speed Heat a také podporu G-Sync Compatible pro LG OLED televizory řad B9, C9 a E9 z tohoto roku. 


reklama