reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rockstar Games svalují vinu za problémy v RDR 2 na staré ovladače

6.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Rockstar Games svalují vinu za problémy v RDR 2 na staré ovladače
Z prvních testů víme, že Red Dead Redemption 2 v PC verzi je extrémně náročná hra, jejíž hardwarové nároky stanovené autory jsou poněkud mimo realitu. Objevují se ale i jiné problémy. 
První testy výkonu grafických karet ve hře Red Dead Redemption 2 ukazují na to, že doporučená konfigurace s kartami RX 470 a GTX 1060 je spíše vtip a ve skutečnosti by mělo jít o minimální konfiguraci. Zvláště GTX 1060 se ve Full HD na vysoké detaily na hranici hratelnosti a my už nyní díky tomu víme, proč samotná NVIDIA doporučovala pro Full HD kartu RTX 2060. Právě ta dokáže dle testů s vysokými (avšak ne nejvyššími) detaily dosáhnout 60 FPS.
 
 
Že by tak za tím vším byl kalkul firmy Rockstar Games, která nechtěla v době předobjednávek odradit zákazníky vyzbrojené slabšími sestavami? To tom můžeme pochopitelně leda uvažovat, nicméně smysl by to mělo, neboť právě GTX 1060 byly ve své době nesmírně populární a často kupované karty, které jsou ještě dnes velice rozšířeny, ostatně bezpečně vedou i ve Steam Hardware Survey. A ještě aby nevedly, když pohodlně stačí na drtivou většinu her právě ve Full HD. 
 
Těsně po odemknutí přístupu k Red Dead Redemption 2 si řada lidí stěžovala, že tato hra jim vůbec nejde spustit. Reakce Rockstar Games je prostě taková, že jde typicky o problém zastaralých ovladačů, takže řešení je prosté. Ostatně společnosti AMD a NVIDIA s těmito ovladači přispěchaly těsně před vypuštěním hry na trh, takže by se dalo očekávat, že mnozí je ještě nemají nainstalované. 
 
Lidé si ale stěžují i v případě, že měli nové ovladače nainstalované, přičemž jde o značně nestálou snímkovací frekvenci, problémy s launcherem firmy Rockstar a jiné. Autoři pak reagovali tímto článkem, v němž popisují běžné problémy s PC verzí. Vedle nejnovějších ovladačů je tu i deaktivace antiviru, dále aktualizace Rockstar Games Launcheru a nakonec také vymazání lokálního profilu tohoto softwaru. Později byl také aktualizován samotný launcher, který by měl vyřešit problémy právě se spouštěním dané hry.  
 
Jako perličku na závěr si můžeme dát opět jednou hodnocení uživatelů z Metacritic, které je aktuálně 3,7 bodů z deseti. Jako obvykle je tu řada nulových hodnocení od lidí, kteří si tentokrát stěžují na časté padání hry či nemožnost ji spustit, což je celkem pochopitelná reakce a těžko soudit, kolik z nich má aktualizovaný systém a použilo doporučené kroky a v kolika případech jde vyloženě o problém na straně Rockstaru.
 
Nicméně nevypadá to, že by šlo o něco horšího než o "dětské nemoci" zbrusu nové hry, které budou vyřešeny v rámci nových záplat. Uživatelé, pro než neexistuje nic jiného než Steam, ale nakonec mohou být ještě rádi za to, že si ušetří nervy. 
 


reklama