reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soud potvrdil dohodu Muska a SEC, jeho tweety budou schvalovány

1.5.2019, Milan Šurkala, aktualita
Soud potvrdil dohodu Muska a SEC, jeho tweety budou schvalovány
Americká komise SEC a Elon Musk se opravdu nemají rádi. Komisi se nelíbí především Muskovo neuvážené používání Twitteru, kterým může hodně ovlivnit hodnotu akcií. Přesto se však dohodli a Muskovy tweety budou schvalovány právníkem.
Už přes půl roku se táhne spor mezi Elonem Muskem a americkou komisí SEC. Problém začal tím, že Musk v srpnu 2018 ohlásil záměr převzetí Tesly do soukromých rukou především kvůli tomu, že se nepřející spekulanti snažili hýbat cenami akcií směrem dolů a společnosti vytvářeli škody. Jenže toto Muskovo prohlášení cenu akcií logicky moc zvedlo a tyto spekulanty poškodilo, což spustilo kolotoč soudů a pokut. Nakonec bylo soudkyní Alison Nathanovou rozhodnuto, že se má Musk a SEC dohodnout na tom, jak se bude pokračovat dál, protože takhle akcionářům hrozí další nepříjemná překvapení a Muskovi problémy.
 
Elon Musk
 
SEC a Musk se už v pátek dohodli, že jeho tweety budou před publikací schvalovány právním zástupcem společnosti. Netýká se to však všech tweetů, ale jen těch, které by mohly být problematické. Jde tedy např. o finanční informace, čísla o produkci nebo dodávkách, která nebyla doposud zveřejněna pomocí oficiálních kanálů a podobně. Tuto dohodu nyní schválily i soudy, konkrétně tatáž soudkyně Alison Nathanová.
 
Připomeňme, že podobný problém měl např. i koncem letošního února, kdy napsal, že Tesla bude v roce 2019 vyrábět rychlostí 500 tisíc vozů ročně. Tím ale myslel rychlost produkce,  nikoli počet vyrobených kusů, což jsou dvě různé věci. Ta první totiž znamená, že se koncem roku nabere takové tempo, kterým by bylo možné vyrobit 500 tisíc vozů. Údaj o cílové produkci za celý rok, která má být 400 tisíc vozů, pak dodal o pár hodin později v dalším tweetu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama