reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam ztratil podporu Windows XP a Vista

2.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Steam ztratil podporu Windows XP a Vista
Právě od včerejšího dne už herní platforma Steam nepodporuje operační systémy Windows XP a Vista, na což firma Valve upozorňovala už dopředu. Neznamená to konec aktualizací, ale rovnou to, že Steam na těchto OS nespustíme. 
Společnost Valve ohlásila už před půl rokem, že Steam nebude na Windows XP a Vista od prvního ledna tohoto roku fungovat. Lidé využívající jeden z těchto operačních systémů tak budou muset aktualizovat, pokud chtějí Steam dále využívat, takže se nabízí otázka, kolik jich tak asi bude. 
 
 
Dle samotného Steamu a jeho pravidelným průzkumům to bude jen minimum lidí. Méně než 1 procento všech uživatelů této platformy využívalo Windows XP a co se týče systému Vista, jeho podíl se už ani neobjevil, čemuž se vzhledem k všeobecné "oblibě" nelze divit. 
 
Uživatelé XP a Vista už v průběhu druhé poloviny minulého roku ztratili možnost využívat nejnovější funkce, jako je Steam Chat coby obdoba Discordu a podobných komunikačních služeb. Valve vysvětluje, že nejnovější funkce klientu Steam jsou postaveny na prohlížeči Google Chrome a ten nepodporuje Visty už od roku 2012 a Windows XP od roku 2016. 
 
Můžeme také upozornit na to, že sedmičkám už se také krátí čas. Rozšířená podpora ze strany Microsoftu skončí už v příštím roce, a to rovnou 14. ledna. Není však vyloučeno, že tato podpora bude prodloužena vzhledem k vysoké popularitě systému, ale lze si představit, že Microsoft se bude opravdu zdráhat, protože jeho cílem je co nejvíce rozšířit Windows 10 a služby s ním spojené. A to nejlépe formou předplatného


reklama