reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba uvedla velmi rychlé SSD disky XG6-P

29.5.2019, Milan Šurkala, aktualita
Toshiba uvedla velmi rychlé SSD disky XG6-P
Toshiba přichází na trh s novými SSD disky, které využívají její 96vrstvé BiCS 3D TLC paměti. Chlubit se může sekvenčními přenosovými rychlostmi přesahujícími 3 GB/s i solidními rychlostmi při náhodném přístupu.
Společnost Toshiba představila nové SSD disky XG6-P (doplňující XG6), které se mohou pochlubit opravdu hodně vysokým výkonem. Jde o m.2 2280 karty, které využívají rychlého rozhraní PCIe 3.1 x4 a protokolu NVMe 1.3a. Nemá tak sice už nové PCIe 4.0 jako disky Corsair Force Series MP600, nicméně i tak se lze těšit na solidní přenosové rychlosti. Výrobce totiž slibuje sekvenční čtení s rychlostí až 3180 MB/s a u zápisu rovněž vynikajících 2920 MB/s. Také náhodné přístupy nezklamou a u čtení lze čekat 355K IOPS, u zápisu dokonce 365K IOPS.
 
Toshiba XG6-P SSD
 
Nové disky využívají 96vrstvé paměťové čipy Toshiba BiCS4 3D TLC a v zásadě jde jen o rozšíření nabídky k předchozímu disku XG6, přičemž je nyní možné mít až 2TB kapacitu. To je vskutku hodně úložného prostoru na malé SSD. Disky slibují spotřebu při čtení pod 5 W. Podporovány jsou i funkce pro zvýšení bezpečnosti dat TCG Pyrite Version 1.0 a TCG Opal Version 2.01. Ceny zatím nejsou známy, dostupné by měly být už v těchto dnech.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama