reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tunel Elona Muska pod LA půjde do provozu 10. prosince

22.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Tunel Elona Muska pod LA půjde do provozu 10. prosince
Společnost The Boring Company dokončila první tunel pod LA už před několika měsíci a nyní je vše připraveno ke spuštění provozu. Stát by se tak mělo už docela brzy, první lidé se zde svezou v první půli prosince.
V květnu letošního roku dokončila společnost The Boring Company základní výstavbu prvního svého tunelu. Ten byl vyhlouben v Los Angeles v části Hawthorne a vede k sídlu společnosti SpaceX. Nyní je už tunel v podstatě hotov a se všemi příslušnými povoleními by se jím měli brzy svézt také první cestující. Elon Musk tak naznačil svou tradiční cestou pomocí Twitteru, dokonce zmínil i datum otevření. To nastane 10. prosince letšního roku, tedy zhruba za měsíc a půl.
 
Tunel pod Los Angeles
 
Mezi čtvrtí Hawthorne a sídlem SpaceX je vzdálenost zhruba 2 míle (lehce přes 3 kilometry), po které budou jezdit elektrická vozítka rychlostí až 250 km/h. Zatímco 10. prosince proběhne slavnostní otevření tunelu, následujícího dne se budou konat bezplatné jízdy pro veřejnost. Na tunel bude napojena i garáž, na což dostala společnost povolení v minulém měsíci. Také dostala povolení na vyhloubení dalšího tunelu, aby bylo možné razicí stroj vyprostit ze země a znovu použít (mnohdy se totiž nechává v zemi, bývá totiž velmi složité jej dostat ven). Zajímavostí je, že celý projekt The Boring Company vznikl jako vtip, kterého se Elon Musk chytil a udělal z toho smysluplný projekt.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama