reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uber bude testovat svá létající taxi i v Melbourne

12.6.2019, Kateřina Hoferková, aktualita
Uber bude testovat svá létající taxi i v Melbourne
Společnost Uber si vybrala třetí město, kde chce testovat svůj projekt létajících taxíků. Bude jím australský Melbourne, kde si nejspíš už příští rok budou moct cestující na cestu k letišti objednat létající dopravní prostředek. 
Australské město Melbourne se zařadilo na seznam měst pro testování létajících taxíků od Uberu. Kromě něj se taxi bude zkoušet i v Dallasu a v Los Angeles v USA. Původně měla být třetí lokalita Dubaj, ale jednání neuspělo, takže se společnost Uber musela poohlížet po jiném místě mimo USA. Firma zvažovala Rio de Janeiro, São Paulo, Bombaj, Dillí, Bengalúr, Tokio nebo Sydney. Nakonec ale zabodovalo město Melbourne. 
 
Melbourne je podle společnosti Uber ideální na testování autonomního létajícího taxi zejména proto, že australské vláda přijala progresivní přístup k budoucnosti dopravy. Město je podle Susan Andersonové z Uberu pro testování optimální také pro svou inovační kulturu. 
 
Létající taxi od Bell, jednoho z partnerů společnosti Uber

Testování létajících sdílených dopravních prostředků UberAir, které budou přistávat a vzlétat ve vertikálním směru, by mělo začít v roce 2020, tedy tři roky před plánovaným spuštěním služby UberAir. V Melbourne budou elektrické bezpilotní taxíky přenášet cestující z obchodního centra Westfield na městské hlavní mezinárodní letiště. Tahle trasa je dlouhá asi 19 kilometrů, autem zabere asi 25 minut. Létajícím taxi to ale má trvat jen 10 minut.
 
Pasažéři si budou moct lety rezervovat dopředu s pomocí aplikace od Uberu, jak jsou zvyklí, a ceny budou podobné službě UberX. Nastupovat do létajícího dopravního prostředku a vystupovat z něj se bude moct na speciálních přistávacích místech s názvem Skyports. 
 
V současné době společnost Uber spolupracuje s mnoha firmami na návrzích létajícího taxi. Uber také navázal spolupráci s NASA kvůli vytvoření systému pro řízení letového provozu celé vzdušné flotily taxíků. 
 
Zdroj: engadget.com 


reklama