reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V Kolumbii se konalo soudní líčení v Metaversu společnosti Meta

25.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
V Kolumbii se konalo soudní líčení v Metaversu společnosti Meta
Metaverse společnosti Meta (dříve Facebook) našel své využití v kolumbijském sporu u soudu. Tato nová technologie byla využita pro více než 2hodinové soudní líčení, které proběhlo v prostředí aplikace Horizon Workrooms.
Metaverse Marka Zuckerberga je stále jen nesplněným snem, který moc nechtějí používat ani vlastní zaměstnanci firmy, nicméně přece jen našel své využití. Jedním ze zajímavých případů užití je soudní líčení. Využívání telekonferencí nebylo v době koronavirové pandemie ničím neobvyklým a např. Zoom byl v tomto velmi oblíbeným nástrojem. Dělat ale soudní líčení plně ve virtuální realitě, to už obvyklé není a jednou z prvních zemí je v tomto jihoamerická Kolumbie.
 
 
Zde se konal více než 2hodinový soud v prostředí aplikace Horizon Workrooms společnosti Meta. Účastníci  soudu měli brýle pro VR, vše proběhlo ve virtuálním prostředí s digitálními avatary a streamovalo se i na platformě YouTube. I když je tato technologie jistě hodně zajímavá, objevily se i negativní hlasy. Samotná grafika dle nich vypadá jak ze staré počítačové hry, komiksové postavičky působí směšně a ubírají na důležitosti případu. Kolumbie ale není první zemí, kde se taková technologie používá. V Číně se konaly první soudy ve VR už v roce 2018, tedy před 5 lety. Připomeňme, že divize Reality Labs (část starající se v Metě o virtuální realitu) neroste, ale přináší (prozatím) stále vyšší ztráty.
 
Zdroj: yahoo.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama