reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video: Jak bude vypadat stanice Hyperloopu?

17.7.2019, Kateřina Hoferková, aktualita
 Video: Jak bude vypadat stanice Hyperloopu?
Návrh projektu Hyperloop pochází od amerického podnikatele Elona Muska, nyní se jej snaží realizovat nejrůznější soukromé společnosti nebo výzkumné týmy z univerzit. Tým ze soutěže Hyperloopů, kterou pořádá SpaceX, zveřejnil virtuální ukázku stanice.
Ještě nějakou dobu potrvá, než systém Hyperloop bude vysokou rychlostí dopravovat cestující mezi různými místy po světě s pomocí sítě trubkových tunelů s nízkým tlakem. Kromě plánů, kde by měly vysokorychlostní tratě vést, se objevují i vizuální návrhy, jak bude Hyperloop vypadat. Jeden ze soutěžních týmů, který se účastní 2019 SpaceX Hyperloop Pod Competition, nabízí lidem virtuální ukázku, jak by mohla v budoucnu vypadat třeba nástupní nebo výstupní stanice. 
 
Tým pochází z Technické univerzity Delft v Nizozemsku, soutěží se svou transportní kapslí Atlas 02 a zanedlouho bude v areálu společnosti SpaceX v Kalifornii čelit svým soupeřům s jejich kapslemi. Tým navázal spolupráci se společností INDG a grafickým studiem AltSpace, aby vznikl virtuální pohled na exteriér i interiér transportní kapsle a samotnou stanici Hyperloopu se vším všudy. Ukázku je možné zhlédnout na videu níže. 
 
 
Už v roce 2017 se tým z Technické univerzity Delft účastnil soutěže Hyperloopů pořádané společností SpaceX. Soutěž, ve které se testují transportní kapsle Hyperloopu od různých týmů, probíhá na zcela uzavřené testovací dráze od SpaceX, která je dlouhá 1,25 kilometru. 
 
V Evropě by Hyperloop podle představ nizozemského týmu měl spojovat velká a významná města (včetně Prahy) a stát se tak lepší a udržitelnější náhradou krátkých letů letadlem. Plány na budování Hyperloopu jsou po celém světě, tento transportní systém zvažuje i Severní Karolína nebo Indie
 


reklama