reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video: robot Atlas předvedl salto vzad

23.11.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Video: robot Atlas předvedl salto vzad
Boston Dynamics se nebojí schopnosti a dovednosti svých robotů ukázat velmi efektivně. Dočkali jsme se tak videa, ve kterém se předvádí již dlouhou dobu známý humanoidní robot Atlas. Tentokrát ale zvládne udělat i salto vzad. 
Společnost zaměřující se na vývoj pokročilých robotů Boston Dynamics zveřejnila na YouTube video, ve kterém ukazuje, co je ve světě humanoidního robota jménem Atlas nového a co se tento umělý chlapík učil poslední dobou. Robot Atlas má podobné proporce jako člověk, ve svých dovednostech se ale stále zlepšuje a nyní je schopný provádět kousky, kterých by většina lidí ani nebyla schopna. V novém videu se předvádí tím, že nakonec zvládne skočit i salto vzad a poté se hladce udržet na nohou. 
 
 
Je tomu už poměrně dlouhou dobu, kdy byl Atlas poprvé schopný samostatně chodit i po náročnějším terénu či balancovat na nerovném povrchu. Teď se ale nelekne ani skákání po celkem vysokých kvádrech položených na zemi a dělání otoček. Když na jednu z překážek vyleze a udělá salto vzad, je to pomyslná třešinka na dortu. Tento výkon už totiž opravdu není nic jednoduchého, připomíná spíš dovednost parkurového nadšence. 
 
 
Společnost Boston Dynamics se nevěnuje jen vývoji humanoidních robotů, ve svém repertoáru má i roboty inspirované čtyřnohými zvířaty. Za připomenutí stojí šikovný robotický pomocník SpotMini, který svými pohyby a chováním může připomínat psího mazlíčka. I o jeho nové verzi bylo nedávno zveřejněno video, ve kterém se žlutý robotický psík ladně proběhne po trávníku. 
 


reklama