reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 October 2018 Update už je opět v distribuci

14.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 October 2018 Update už je opět v distribuci
Microsoft se konečně odhodlal opět vypustit na trh Windows 10 October 2018 Update (verze 1809), který původně přišel už před měsícem, ale rychle zase musel být stažen kvůli závažné chybě. 
Windows 10 October 2018 Update už je opět tu, i když tedy už máme listopad, ale to ne proto, že by Microsoft snad uznával jiný kalendář, ale kvůli závažné chybě, která během aktualizace mazala uživatelům osobní data. Z původního termínu 2. října se tak nakonec stal 14. listopad, kdy se nová verze systému snad už s konečnou platností dostává na trh. Microsoft ovšem později upřesnil, že systém uživatelská data nemazal a pouze je někam schoval, takže o ně uživatelé nakonec nemuseli přijít, pokud neudělali něco zbrklého. To byla jistě pro řadu z nich úleva vzhledem k tomu, že šlo o složky s dokumenty, hudbou, videem i fotografiemi. 
 
 
10. října přitom Microsoft hlásil, že chybu vyřešil a chtěl brzy obnovit distribuci nového systému. Jako obvykle chtěl nechat opravenou verzi vyzkoušet nejdříve Insidery, ale nakonec se ukázalo, že se musí řešit ještě další chyby, takže opětovné vypuštění systému se nakonec odložilo až na polovinu listopadu. 
 
 
Společně s Windows 10 October Update byly do světa vypuštěny také systémy Windows Server 2019 a Windows Server verze 1809. Microsoft jako obvykle radí, abychom s aktualizací počkali na tu dobu, až nám ji systém sám nabídne. 
 
 
Vedle toho se na blogu Microsoftu objevil i článek, kde si podnikový viceprezident Michael Fortin všímá historie Windows 10, aktualizací tohoto systému a "nejistého" nástupu verze 1809. Fortin přidává také graf, dle nějž se má počet zákazníků zasažených potížemi s novou verzí postupně snižovat a připomíná, že Windows 10 jsou nainstalovány na více než 700 milionech zařízení s všemožnými kombinacemi hardwaru, firmwaru, ovladačů a softwaru. 

Zdroj: Microsoft


reklama