reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Říjnová aktualizace Windows 10 v říjnu nepřišla, Microsoft stále opravuje chyby

1.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Říjnová aktualizace Windows 10 v říjnu nepřišla, Microsoft stále opravuje chyby
Microsoft si pro letošní podzim přichystal October 2018 Update, který však musel být kvůli závažné chybě nedlouho po svém zveřejnění stažen. Očekávalo se brzké obnovení distrubuce, ale to zatím nenastalo. 
Windows 10 October 2018 Update přišel včas, ovšem při své instalaci smazal data řadě uživatelům, což bylo spojené s tím, kdy měli úložné místo svých dokumentů přesunuto někam mimo výchozí složku. Nedlouho poté jsme se dozvěděli, že by se distribuce nové verze Windows měla brzy zase obnovit, ale to nakonec nenastalo. 
 
 
Dá se tak říci, že říjnová aktualizace systému v říjnu opravdu nepřijde, protože už tu máme listopad a Microsoft dosud opravuje chyby. Je pravda, že od té doby, co stáhl novou verzi z trhu, vydal pár sestavení pro Insidery, a to naposledy Windows 10 October 2018 Update Build 17763.107 (KB4464455). Nová verze totiž neměla pouze onen jeden výše zmíněný problém, jak se ostatně dalo čekat. Jako obvykle si uživatelé stěžovali i na problémy s ovladači, což je v systémech Windows přetrvávající problém a není divu, když musí pracovat s tak rozmanitým hardwarem, starým i novým. 
 
Microsoft přitom slíbil, že bude lépe využívat zpětnou vazbu Insiderů, kteří ostatně na problém s mazáním dat upozorňovali, ale tento problém zapadl mezi jinými. Už byla učiněna jistá opatření kvůli tomu, aby byly příště podobné problémy více na očích, takže snad to bude mít svůj dopad. 
 
Poté, co Microsoft ohlásil opravení problému s mazáním dat, to tak vypadalo, že bude říjnová aktualizace opět na trhu, ale zmíněné sestavení 17763.107 zveřejněné v úterý, které obsahuje další opravy pro testování. Ty se týkají i problému s rozbalováním souborů ZIP, při čemž se Windows neptá, zda chceme přepsat případné soubory se stejným jménem. Prostě je rovnou přeskočí, takže ty nové nerozbalí, což může mít pochopitelně závažné následky rovněž spojené se ztrátou dat. Na druhou stranu to nevypadá jako problém, který by měl Microsoft i Insidery zaměstnávat dlouho.  
 
Tak či tak stále čekáme na slíbenou říjnovou verzi. 
 


reklama