reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 zobrazuje informace o COVID-19 ve vyhledávání

20.4.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Windows 10 zobrazuje informace o COVID-19 ve vyhledávání
Pokud máte pocit, že informací o pandemii koronaviru není všude okolo dost, začaly se zmínky objevovat i přímo v systému Windows. Microsoft přidal do vyhledávací nabídky odkazy, které vedou na přehled zpráv nebo interaktivní mapu s počtem nakažených.
Informace o pandemii onemocnění COVID-19 se na nás v posledních týdnech valí ze všech stran. Být v této době dostatečně informován je nesmírně důležité, ale možná se vám také zdá, že podobných zpráv je okolo nás až příliš. Nemyslí si to ovšem Microsoft, který přidává zmínky o koronaviru i do svého operačního systému. Ve Windows 10 tedy nyní najdeme odkazy, které nás přenesou rovnou na stránky Microsoftu týkající se probíhající pandemie.
 
 
Pokud kliknete do vyhledávacího pole na hlavním panelu, zobrazí se nabídka, která kromě přehledu často používaných aplikací nebo jiných návrhů (v našem případě reklamy na prohlížeč Edge) obsahuje také sekci „Co se děje“ (v anglické verzi „What’s happening“), která obsahuje odkazy na „Nejnovější zprávy o koronaviru“. Kliknutím na „Zobrazit interaktivní mapu“ se uživatelům otevře webová stránka bing.com/covid, možnost „Podívejte se na titulní zprávy“ potom otevře stránky MSN Zprávy s přehledem zpráv o koronaviru z českých médií.
 
Ani jedna ze služeb není novinkou a uživatelé z nich mohou čerpat informace několik týdnů, ale vůbec poprvé se teď odkazy objevily přímo ve Windows 10. O spuštění interaktivní mapy nakažených koronavirem jsme vás informovali již v polovině března. Nutno podotknout, že od té doby Microsoft stránky v mnoha ohledech vylepšil. Kromě upraveného grafického zpracování a většího množství dat přidal také podrobnější statistiky pro regiony v jednotlivých zemích, např. kraje v České republice nebo státy USA.
 
 
Odkazy na informace o COVID-19 se ve Windows 10 patrně zobrazují uživatelům po celém světě. Danou sekci jsme našli i v české lokalizaci systému. Ke změně nejspíš došlo na straně serveru, neboť zobrazení nepředcházelo stažení a instalace žádné aktualizace. Novinka je dostupná pro uživatele Windows 10 October 2019 Update a pokud byste nechtěli sekci o koronaviru vídat, můžete ji jednoduše zavřít pomocí ikonky s křížkem v pravém horním rohu. Za pozornost stojí, že i v tomto případě Microsoft ignoruje defaultně nastavený webový prohlížeč a odkazy automaticky otevírá ve svém programu Edge.



reklama