reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer G7: nové 27" LCD s WQHD

19.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer G7: nové 27" LCD s WQHD
Pokud potřebujete nový velký monitor s vysokým rozlišením, ale zrovna neprahnete po modelu s Ultra HD, můžete se zaměřit na nový model Acer G277HU. Ten nabídne svou 27" obrazovku, na níž je 2560 x 1440 pixelů.
Acer G277HU tak disponuje velkou obrazovkou s rozlišením WQHD, což je čtyřnásobné HD rozlišení (720p). Tento monitor bude vhodný pro hraní akčních her díky rychlé udávané odezvě 1 ms, z čehož je také zřejmé, že půjde o obrazovku typu TN. Acer také mluví o designu Zero Frame a stylovém stojanu a předním stříbrně zbarveném okraji.





Rámeček tohoto monitoru (samozřejmě až na zmíněný spodní okraj) má tloušťku pouze 2,2 mm, díky čemuž se tento monitor bude hodit jako základ vícemonitorové soustavy, kde jsou důležité co nejtenčí předěly mezi obrazovkami. Co se týče specifikací, pak krom odezvy 1 ms Acer ve zprávě neuvádí žádné další údaje a nemá je připraveny ani na svých stránkách, ale dle jiných zdrojů jde o obvyklé hodnoty jako 350cd/m2 podsvícení, milionový dynamický kontrast či pozorovací úhly 170 ° a 160 °. Pokrytí barevného prostoru NTSC je tu ze 72 procent, čili grafici se poohlédnou někde jinde a typická spotřeba je 28 W.

Dále se už ve zprávě píše o rozhraních HDMI, Display Port, DVI a D-Sub, dvojici zabudovaných 2W reproduktorů a jednoduchém stojanu s možnosti naklápění v rozsahu -5 ° až 15 °. I zde je pak dnes tolik populární redukce "škodlivého modrého záření", kterou Acer nazývá Blue Light Filter a Low Dimming má zajistit výrazné snížení celkového jasu (v případě potřeby, samozřejmě).

Monitor G277HU je k dispozici v České republice a na Slovensku za cenu 9 999 Kč s daní.

Zdroj: TZ Acer
reklama