reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer ukázal nové tenké a zahnuté LCD monitory

4.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Acer ukázal nové tenké a zahnuté LCD monitory
Acer tentokrát na CES přicestoval s nabídkou nových tenkých a také zahnutých LCD monitorů, které budou k dispozici v různých velikostech. Vedle toho bude představen i velký monitor se zahnutou obrazovkou.
Acer se chce tedy uvést na letošním CES pomocí nových monitorů, přičemž v nabídce bude mít jednak zbrusu novou sérii R1 v různých úhlopříčkách, a to 21,5", 23", 23,8", 25" a 27". Pro všechny bohužel platí stejné rozlišení, a to Full HD, což se pro ten největší model už moc nehodí, ale nakonec záleží na zákazníkovi. Všechny monitory jsou také vybaveny funkcí, která zabrání poblikávání podsvícení (tzv. zero-flicker backlight) a Blue Light Filter má ochránit oči před škodlivým modrým zářením.





Všechny modely R1 také mají stejný kruhový podstavec, díky němuž zaberou málo prostoru, ovšem ten také nabídne pouze možnost naklopení v rozsahu -5 až 15 °. Alespoň že se dočkáme (snad) ve všech případech panelu IPS s pozorovacími úhly 178 ° v obou směrech.





Při pohledu seshora také vynikne tenklý profil těchto monitorů (na fotografii by měl být 27" model) s tloušťkou okrajů jen 7 mm, ale to je nakonec z praktického hlediska jedno. Vyčnívající část se nachází pouze vespod a právě v ní je umístěna potřebná elektronika a konektory. Ty tu máme po jednom exempláři z nabídky HDMI, DVI a D-Sub a zmínit je třeba také integrované reproduktory. Monitory R1 se dostanou na trh v prvním čtvrtletí za ceny od 130 USD za 21,5" model.





A pak tu máme něco podstatně lepšího, a to Acer XR342CK, který navazuje na starší model XR341CK s rovněž 34" zahnutou obrazovkou. Jde o obrazovku se zahnutím 1900R, přičemž ona samotná je typu IPS a má rozlišení 3440 x 1440. Stejně jako jiné modely s označením XR i tento podporuje technologii AMD FreeSync, ovšem zatím není jasné, jakou nejvyšší obnovovací frekvenci zvládne.





Acer dále zmínil DTS audio a také šestiosé nastavení barev a monitor pod sebou také dokáže vytvořit jemné světlo s odstínem dle libosti uživatele. Nechybí ani čtyřportový USB 3.0 hub a malý joystick pro rychlou navigaci v OSD menu. Základna monitoru zase nabídne nastavení výšky, naklopení i natočení.

Acer XR342CK se má dostat na trh v březnu za 1099 eur.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama