reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer uvedl 3D 27“ monitor i 3D notebook pro tvůrce s technologií SpatialLabs

10.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
Acer uvedl 3D 27“ monitor i 3D notebook pro tvůrce s technologií SpatialLabs
Acer už nějakou dobu nabízí notebooky s 3D technologií od SpatialLabs, která nevyžaduje použití 3D brýlí. Nyní proniká i do mnohem levnějších notebooků Aspire 3D 15 a do 27“ monitoru View Pro.
Před více než 1,5 rokem představila společnost Acer nové notebooky a monitory s 3D technologií od SpatialLabs. Její výhodou proti mnoha tradičním 3trojrozměrným technologiím má být to, že není potřeba využívat speciální 3D brýle. Systém využívá speciálních kamer, které sledují uživatelovy oči a pozici hlavy, pro úpravu chování čoček nad vrstvou displeje tak, aby vznikl požadovaný 3D efekt. V minulosti se toto nabízelo u velmi drahého notebooku Predator Helios 300 za 3399 USD a dvou přenosných monitorů. Ve všech případech šlo o 15,6“ modely. Nyní se nabídka výrazně rozšiřuje.
 
Acer Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition (A3D15-71GM)
 
Máme tu nový notebook Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition (A3D15-71GM), který bude začínat už na ceně 1399 USD, což je méně než polovina. Kdo ale bude chtít, může si ho vyskládat do dražších konfigurací. Maximem bude Intel Core i7-13620H, 32 GB DDR5 RAM, GeForce RTX 4050 a 2TB SSD. Jeho 15,6“ 3D displej má extrémně vysoké rozlišení 4K (na danou úhlopříčku je to opravdu hodně). Najdeme tu SpatialLabs Experience Center Pro pro real-time import a konverzi formátů CGI a CAD, je zde i podpora pro OpenXR (AR/VR), nechybí ani pluginy pro Unreal Engine a Unity.
 
Nemalou novinkou je ale i to, že se technologie podívá do větších úhlopříček. Acer totiž představil 27“ monitor SpatialLabs View Pro 27 s rozlišením 4K a frekvencí až 160 Hz. Nabízí max. jas 400 nitů, podporuje synchronizační technologie AMD FreeSync a Nvidia G-Sync Compatible. K dispozici je software TrueGame pro úpravu 3D efektu. Pokud jde o cenu, ta činí 1999 USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama