reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ADATA XPG představí už letos paměti DDR5-7400

31.5.2021, Jan Vítek, aktualita
ADATA XPG představí už letos paměti DDR5-7400
Vypadá to, že nás nečeká nesmělý nástup nové generace pamětí DDR pro naše PC a spíše naopak, výrobci začnou už letos výrazně zvyšovat taktovací frekvence nad rámec výchozího ratingu DDR5-4800. 
Nedávno se mluvilo dokonce o DDR5-10000 a i když se o ty zatím ještě nejedná, DDR5-7400 také nebudou k zahození a umožní dosáhnout velice výrazného navýšení datové propustnosti. 
 
 
Paměti ADATA XPG typu DDR5 přijdou v rámci série CASTER, a to s efektivními takty 6000 až 7400 MHz a s kapacitami 8, 16 a 32 GB. Výrobce už neupřesňuje, zda jde o kapacity jednotlivých modulů, anebo o výsledné produkty, čili o moduly i jejich sady. 
 
Společnost ADATA své nové paměti už otestovala na vyvíjených deskách společností Gigabyte, MSI, Asus a ASRock, což se bezpochyby týká chystaných modelů s paticí LGA 1700 pro procesory Alder Lake-S od Intelu. A lze také předpokládat, že DDR5 budou podporovány jen na dražších deskách, a to pravděpodobně s čipovou sadou Z690 a levnější desky budou využívat ještě DDR4. Alder Lake-S totiž budou podporovat obě generace pamětí. 
 
Nové moduly CASTER budou také přichystány ve dvou verzích, a to s RGB podsvícením a bez něj. Jejich design je jinak v podstatě stejný, verze s RGB budou mít jen odlišné rohy s průsvitným plastem.
 
Nakonec nám ADATA sděluje dobře známá fakta, jako že DDR5 budou pracovat s napětím 1,1 V, i když není jasné, zda to bude platit i pro 7400MHz moduly. Dále si moduly DDR5 ponesou vlastní systém napájení, čili Power Management Integrated Circuit (PMIC) a samozřejmostí tu bude už Error Correcting Code (ECC). 
 
Zdroj: TZ ADATA via VideoCardz


reklama