reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Gladius: jednoduchá herní myš

2.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Gladius: jednoduchá herní myš
Společnost Asus možná neznáte jako tradičního výrobce počítačových myší, ale i tato firma jich má několik v nabídce a v minulosti už vyrobila také herní modely, na něž nyní navazuje nový model Republic of Gamers (ROG) Gladius.
Asus Republic of Gamers Gladius dle zprávy patří mezi tzv. claw-grip myši, na což jeho dlouhé tělo tedy příliš nevypadá. Takové myši totiž mají spíše krátké a vysoké tělo, neboť nejsou určeny k tomu, aby vyplnily celou dlaň ruky, ale k tomu, aby je uživatel uchopil pouze konečky prstů. To obvykle umožní dosáhnout vysoké přesnosti, ale pouze s omezeným dosahem. Gladius byl také označen za konkurenta myší Razer Deathadder 2013 a SteelSeries Rival, které mají podobně tvarovaná těla.





Tělo myši Gladius bude lépe vyhovovat pravé ruce, a to především díky bočním tlačítkům.Těch je tu tedy celkově pět, když počítáme kolečko, a pak tu máme ještě jedno před kolečkem, které je vyhrazeno pro změnu rozlišení dpi. Celkové rozměry myši jsou 126 x 67 x 45 mm a hmotnost 116 gramů.

Uvnitř myši se nachází senzor s rozlišením 6400 dpi, který zvládne akceleraci 50 G a rychlost pohybu 200 ips (508 cm/s). Samozřejmostí jsou hladké teflony na spodní straně a specialitkou zase odpojitelný USB kabel, přičemž ty se v balení nachází dva. Jeden má pletenou bužírku a druhý klasickou hladkou.

Gladius je tedy celkem jednoduchou herní myší, která se bude hodit pro akční tituly. Otázkou je datum její dostupnosti a cena.

Zdroj: techPowerUp
reklama