reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CableMod svolává zahnuté adaptéry pro 12VHPWR, tavicí sága pokračuje dál

27.12.2023, Milan Šurkala, aktualita
CableMod svolává zahnuté adaptéry pro 12VHPWR, tavicí sága pokračuje dál
Už to vypadalo, že je kauza tavicích se kabelů 12VHPWR za námi. Přešlo se na lepší verzi konektoru a společnost CableMod nabídla i oceňované zahnuté adaptéry, které toto měly řešit. Jak se ale zdá, bohužel neřeší.
Konektor 12VHPWR přinesl spoustu problémů. Je velmi citlivý na správnou instalaci, která pak může vést k přehřívání a tavení kabelu, v některých případech i poškození grafické karty. Kauza sice postihovala jen setiny procenta karet, ale i to je problém, který bylo dobré vyřešit. Společnost CableMod byla jedna z prvních, která přinesla odolnější zahnuté konektory na kabelech a redukce, které toto měly řešit. Jak se ale ukazuje, ani nové řešení není úplně bez chyby. Společnost se totiž rozhodla dobrovolně svolat své zahnuté redukce, protože se mohou uvolnit, způsobit přehřívání a případně i tavení konektoru.
 
Adaptéry CableMod pro 12VHPWR
 
Konkrétně se jedná o 90° a 180° adaptéry CableMod 12VHPWR v1.0 i v1.1. Společnost vyzývá uživatele, aby tyto adaptéry okamžitě přestali používat. Svolávací akce se týká pouze adaptérů společnosti, ale nikoli kabelů s těmito zahnutými konektory. Ty se zatím zdají být v pořádku. Připomeňme, že problém konektorů 12VHPWR má řešit nová generace 12V-2x6, která je v zásadě tímtéž s lehce posunutými piny, které mají lépe detekovat špatné zasunutí konektoru.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama