reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Call of Duty: Modern Warfare III lze hrát do pondělí 18. prosince zdarma

15.12.2023, Karel Polívka, aktualita
Call of Duty: Modern Warfare III lze hrát do pondělí 18. prosince zdarma
Nejnovější díl Call of Duty vyšel začátkem listopadu a přitáhl hodně pozornosti díky tomu, jakou podobu má kampaň pro jednoho hráče a za jak dlouho ji lze dohrát. Teď si ale můžete až do pondělí 18. 12. zahrát zdarma jeho multiplayer část a hru si vyzkoušet.
Letošní díl ze série Call of Duty: Modern Warfare III mají na svědomí vývojáři ze Sledgehammer Games, do jejichž dřívější produkce patří CoD: Vanguard (2021), CoD: WWII (2017),  CoD: Advanced Warfare (2014) a CoD: Modern Warfare 3 (2011, na této hře se podíleli i vývojáři z Infinity Ward). 
 
Pokud zatím Call of Duty: Modern Warfare III nemáte koupený, ale říkali jste si, že byste si jej rádi vyzkoušeli, máte teď ideální příležitost, protože až do pondělí 18. prosince 2023 do 19:00 si jej můžete na platformách Steam i Battle.net zahrát zdarma (případně koupit základní verzi s 30% slevou za €48,99) a vyzkoušet si následující multiplayer režimy a mapy:
  • 6v6 Core Maps: Terminal, Rust, Highrise, Shipment, Afghan, Meat.
  • Ground War Maps: Popov Power, Orlov Military Base, Levin Resort.
  • Core Modes: Team Deathmatch, Hardpoint, Domination, Kill Confirmed, Ground War, War.
  • Playlists: Rustment 24/7 (Shipment and Rust), War Mode, 6v6 Moshpit (featuring Highrise, Meat, Afghan, Terminal), Ground War, Modern Warfare Zombies.
 
 
Součástí aktuální možnosti hrát zdarma tak není kampaň pro jednoho hráče. Často se objevují komentáře, že v posledních letech se kupují nové díly CoD jen kvůli multiplayeru (např. u CoD: Black Ops 4 z roku 2018 kampaň nebyla vůbec). Nicméně každého zajímá a baví něco jiného a faktem je, že i v dnešní době je skupina hráčů, kteří si nové díly CoD kupují kvůli tomu, aby si zahráli novou kampaň, která by nabízela solidní akční gameplay v kombinaci s filmovým zážitkem. A pro takové hráče může být vedlejší právě multiplayer, který si třeba občas pustí, ale už nemusí být tím rozhodujícím faktorem pro nákup nového dílu.
 
Letošní kampaň se skládá ze 14 misí, nicméně 6 z nich je typu "Open Combat Missions", které svým charakterem odpovídají spíše multiplayer režimu Warzone, takže o nějakém filmovém zážitku se v jejich případě nedá mluvit. A druhá věc je doba, za kterou se dá letošní kampaň dohrát, jelikož jde pouze o cca 5 až 8 hodin, což je nezvykle málo. Toho se mimochodem v rámci akce The Game Awards 2023 chytil i herec Christopher Judge (jenž daboval Kratose ve 2 nejnovějších dílech God of War od PlayStation Studios) a zavtipkoval si na účet vývojářů Call of Duty, když prohlásil, že jeho loňská 8minutová řeč byla delší než letošní kampaň Call of Duty:
 

Aktuální hodnocení CoD: Modern Warfare III na Steamu je "Spíše záporné" (1823 kladných, 4394 záporných) a hodnocení hry pro platformu PC na Metacriticu je 57 ze 100 na základě 32 recenzí od herních novinářů a pouze 1.7 z 10 od hráčů.
 
Zdroj: Activision
Je pro Vás u her ze série Call of Duty důležitá singleplayer kampaň?
V anketě šlo hlasovat od 15.12.2023 do 15.1.2024. Počet hlasujících: 8
Rozhodně ano! Hraji pouze kampaň. Multiplayer mě nezajímá.50 %
Spíše ano.13 %
Spíše ne.25 %
Vůbec ne! Hraji pouze multiplayer. Kampaň mě nezajímá.13 %
reklama