reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Colorful a Chaintech odhalují desku iGame Z97 Ymir-X

30.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Colorful a Chaintech odhalují desku iGame Z97 Ymir-X
Společnost Colorful, kterou známe především jako výrobce grafických karet, se ve spolupráci s Chaintechem pokusí prorazit s novou základní deskou iGame Z97 Ymir-X. Jde o hi-end model se 16fázovým napájením.
Colorful iGame Z97 Ymir-X už tedy můžeme dle pouhého názvu označit za desku pro herní sestavy, která je určena pro procesory Haswell, Haswell Refresh a Broadwell. Samotný výrobce má pro ni také označení Flame Warrior, s nímž ji bude propagovat na vybraných trzích. Poprvé byla přitom představena letos v červnu na Computexu a dostat by se měla na trhy v Asii, Pacifiku a také v Evropě. Otázkou ale je, zda se to týká i našeho.





Deska je vybavena silným šestnáctifázovým napájením, na což ukazují i cívky posázené kolem procesorového socketu, vedle nichž tu jsou také driver-MOSFETY a kondenzátory Poscap. Socket je napojen na čtyři sloty DDR3 DIMM a pak tu máme tři sloty PCI Express 3.0 x16 (konfigurace x8/x4/x4 při zapojení všech tří) a čtyři PCI Express 2.0 x1.





Pro účely přetaktování tu máme i vyhrazená tlačítka pro nastavení základní frekvence (Base Clock), pak tu je i tlačítko pro funkci automatického přetaktování a dva BIOSy.





Pro úložná zařízení má deska připraveno osm portů SATA 6 Gbps, dále jeden mSATA 6 Gbps využitelný i pro karty mPCIe. Obrazové výstupy zahrnují dual-link DVI, HDMI a DisplayPort, síť si vezme na starost známý Killer E2200, nechybí osmikanálové audio "Voice Hammer" s kvalitními kondenzátory, sluchátkovým zesilovačem a oddělenými obvody od ostatních částí desky a pak tu máme na zadním panelu šest USB 3.0. Nakonec firma Colorful zmínila kvalitní PCB, které má dobře odolávat vlhkosti.

Jde tedy o základní desku, kterou dle její výbavy můžeme dát po bok moderních herních modelů firem Gigabyte, Asus či MSI. Že by oproti nim ale nabídla něco originálního, to se říci nedá.

Zdroj: techPowerUp
reklama