reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Bulldog a Lapdog: základ pro kvalitní hraní v obýváku

26.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Corsair Bulldog a Lapdog: základ pro kvalitní hraní v obýváku
Corsair si připravil dva nové produkty, které můžeme zařadit mezi barebone a konkrétně domácí zábavní systémy určené do obývacích pokojů. Ve schopnostech Bulldogu bude i hraní v rozlišení 4K.
Corsair Bulldog a Lapdog cílí především na nadšence, kteří si chtějí zahrát z pohodlí gauče, a to třeba i v rozlišení 4K, což už bude po nástupu karet GeForce GTX 1080 dostupnější než kdy jindy. Poskytne k tomu jednak počítač typu barebone připomínající HTPC skřížené s herní konzolí a pak je tu základ pro periferie, který je určen pro provoz na klíně.





Corsair Bulldog bude k dispozici buď jako nehotový barebone i jako připravené počítače od Micro Center, ale ty budou určeny pouze pro trhy v Severní Americe. Bulldog nám v každém případě nabídne základní desku formátu Mini ITX s čipsetem Intel Z170 pro procesory Skylake (mohou to být různé modely), dále vodní chlazení Corsair H5SF s nízkým profilem a také napájecí zdroj Corsair SF600 SFX s výkonem 600 W. Uživatel si tak musí dokoupit procesor, paměti, grafickou kartu a úložná zařízení, aby si nakonec vytvořil hotový počítač.





Corsair slibuje, že k instalaci komponent nebudeme potřebovat žádné zvláštní nástroje a že bude jednoduchá. Bude tu prostor pro tři 2,5" zařízení nebo po jednom 2,5" a 3,5" a i výkonné grafické karty včetně modení GeForce GTX 980. Nejdříve se Bulldog dostane na severoamerický a australský trh s doporučenou cenou 399 USD (barebone).

Corsair Lapdog na první pohled vypadá prostě jako platforma s klávesnicí a myší, kterou si můžeme položit na klín a ovládat tyto periferie i bez opory stolu. Je to ale podobně jako Bulldog jen základ toho, co si můžeme konečně vytvořit. Můžeme si totiž vybrat mezi klávesnicemi Corsair K70 a K65, které lze zapustit přímo do těla zařízení, přičemž myš už si pochopitelně můžeme vybrat jakoukoliv.





Lapdog má plastový základ a vrchní prvky z broušeného hliníku, neboť i mechanické klávesnice Corsairu jsou hliníkové. Sám o sobě váží 2,63 kg, do čehož spadá i polstrovaný spodek, aby nám Lapdog mohl pohodlně sedět na klíně. Pro myši je připravena podložka s rozměry 28 x 28 cm, která se má dobře hodit pro laserové i optické senzory.





Corsair také myslel na správu kabelů, které můžeme uschovat v těle Lapdogu, a to včetně integrovaného hubu se čtyřmi porty USB 3.0, který může být samostatně napájen. Pro připojení klávesnice a myši by ale měl stačit pouze jeden kabel napojený do počítače, a to USB 3.0 s délkou 4,8 metru.

Lapdog přijde brzy i na evropské trhy, ale nejdříve na britský, německý, francouzský a skandinávský. Stát bude 120 dolarů.

Zdroj: TZ Corsair
reklama