reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cougar 700K: hliníková herní klávesnice pro MMO

17.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Cougar 700K: hliníková herní klávesnice pro MMO
Společnost Cougar zařazuje do svého portfolia hliníkovou herní klávesnici 700K, která se zaměřuje především na hry MMO, čili onlinové hry pro velké množství hráčů. Slibuje také velké množství funkcí a mechanická tlačítka.
Cougar svou klávesnici 700K prý vyvíjel dva roky a říká o ní, že jde o pravděpodobně nejlepší herní klávesnici na trhu. Zajímavé je, že dnes představená Logitech G910 Orion Spark se chlubí trošku jiným superlativem, a sice má být zase nejvyspělejší herní klávesnicí na světě.





Cougar 700K je určen především pro hry typu MMORPG, ale není žádný důvod, proč by se stejně dobře nemohla uplatnit také při hraní akčních titulů nebo strategií, apod. Výrobce říká, že se při jejím designování inspiroval v technologii Stealth, ale to není první ani poslední. Jako obvykle to znamená ostře řezané hrany, které mohou kolikrát spíše jen řezat do dlaní či prstů, ačkoliv praktický smysl nemají žádný.

Pro nastavení klávesnice poslouží software Cougar UIX, který dokáže pracovat i s jinými periferiemi, jako je herní myš Cougar 700M. Nebude tedy třeba pro každý kus hardwaru využívat odlišný software, jak to má celá řada výrobců. Co se týče hardwarové výbavy, pak je Cougar 700K vybaven tlačítky Cherry MX s výdrží až 50 milionů stisků, přičemž jejich typ nebyl upřesněn, takže nejspíše budeme mít na výběr. Každá klávesa bude podsvícena svou vlastní LED a každou budeme moci jednotlivě zapnout či vypnout. Práci klávesnice bude řídit 32bitový procesor ARM, jenž bude obsluhovat také vestavěnou paměť, do níž se vejde nastavení celkem tří profilů.


V režimu rozhraní USB pro tuto klávesnici platí N-key rollover, takže nebude třeba využívat rozhraní PS/2 a nemusíme se starat o to, kolik najednou stisknutých kláves může Cougar 700K zaznamenat. Uživatel si také bude moci vybrat repeat rate, čili rychlost opakování funkce při stisknuté klávese. K dispozici budou režimy 1x, 2x, 4x a 8x. Dotazovací frekvence pak je 1000 Hz. V nabídce máme šest programovatelných kláves G, z nichž jedna je určena pro palec a zbylé jsou u levého okraje (stříbrné).

Zdroj: techPowerUp

reklama