reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Disky WD Red pro NAS nyní s kapacitou 6 TB

22.7.2014, Milan Šurkala, aktualita
Disky WD Red pro NAS nyní s kapacitou 6 TB
Společnost WD rozšiřuje nabídku svých pevných disků pro NAS systémy o nové modely RED s kapacitou až 6 TB a Red Pro, která nyní dosahuje kapacity až 4 TB. Navíc byla rozšířena podpora vícediskových konfigurací.
WD přichází s novými disky pro NAS systémy. Řada WD Red dostala nově verze s kapacitami 5 TB (WD50EFRX) a dokonce i 6 TB (WD60EFRX). Ty jsou určeny do NAS úložišť zejména v domácnostech nebo menších a středně velkých firmách. Vedle toho se ale objevily i vyšší kapacity disků určených pro střední a velké firmy v řadě WD Red Pro.


WD Red 5 TB a 6 TB a Red Pro 4 TB


V tomto případě se můžete těšit na kapacity 2 TB (WD2001FFSX), 3 TB (WD3001FFSX) a 4 TB (WD4001FFSX). WD Red a Red Pro jsou testovány a optimalizovány pro kompatibilitu s mnoha NAS systémy, řada WD Red má nyní vylepšenou podporu pro konfiguraci s až 8 disky. K tomu slouží technologie WD NASware 3.0. Zvyšuje výkon systému, snižuje operační čas a zjednodušuje integraci disků do systému.


WD Red NAS disky


Další technologií je 3D Active Balance Plus pro lepší vyvážení disku, výkon a spolehlivost, disky WD Red Pro nabídnou i nepřetržitou 24/7 podporu. Ceny disků WD Red byly stanoveny na 239 EUR (5 TB), 289 EUR (6 TB), disků WD Red Pro pak na 149 EUR (2 TB), 179 EUR (3 TB) a 239 EUR (4 TB).
 
Zdroj: TZ WD


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama