reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS H410H6-TI2: malá a nízká deska s LGA 1200 pro externí napájení

25.6.2020, Jan Vítek, aktualita
ECS H410H6-TI2: malá a nízká deska s LGA 1200 pro externí napájení
Společnost ECS si připravila zajímavou základní desku, která dostala do vínku patici LGA 1200 pro nejnovější desktopové procesory Intel. Sama přitom spadá do formátu Mini-ITX, je velice nízká a určena je pro 19V napájecí adaptér. 
Od společnosti ECS se tak na trh dostane základní deska ECS H410H6-TI2, která kombinuje formát Mini ITX, patici LGA 1200 pro Comet Lake-S a čipovou sadu H410. Zvědaví bychom mohli být především na systém napájení, který je určen pro externí adaptér dodávající stejnosměrných 19 V. Všechna ostatní potřebná napětí si deska obstará sama z tohoto vstupu a je otázka, jak zvládne napájet především procesor, jaké TDP zvládne a především pak spotřebu v případě turba a PL2
 
 
To by samozřejmě měly odhalit specifikace a přesněji seznam podporovaných procesorů, kde dle očekávání nenajdeme nejvýkonnější verze s TDP 125 W. Je tam ale i desetijádrový Core i9-10900 s PL2 ve výši 224 W, čili tomu také bude třeba případně přizpůsobit výběr napájecího adaptéru.  
 
 
Výrobce svou desku viditelně přizpůsobil tak, aby na výšku zabírala jen minimum prostoru, což platí pro zadní porty, kde jsou nanejvýš dva porty USB nad sebou, ale také pro naplocho umístěné sloty pro paměti DRAM, čili jde o SO-DIMM. Rozšiřující slot pro karty tato deska nemá, takže bez procesoru s iGPU nám moc parády neudělá (záleží však na způsobu využití) a pokud jde o chlazení procesoru, to už výrobce nechal na zákazníkovi. Čili pokud ten nebude mít k dispozici nějaké neobvyklé řešení, například nízký blok s heatpipe odvádějícími teplo pryč, nebo odpovídající vodní blok, pak bude asi chladič procesoru na celé desce bezpečně to nejvyšší. 
 
 
ECS H410H6-TI2 nabízí dva sloty pro DDR4-2933 v modulech SO-DIMM a kapacitou do 32 GB. Dále pak má jeden M.2 2280 pro SATA i PCIe plus další M.2 2230 pro kartu s Wi-Fi a Bluetooth a porty SATA 6 Gb/s se zde najdou dva, a to s potřebným napájením. Jediný Ethernet zde obsluhuje čip Realtek RTL8111H pro 1GbE a pro zvuk je tu zase Realtek ALC662. Obrazový signál pak z desky dostaneme buď pomocí D-Sub, anebo HDMI. 
 
Cena desky ECS H410H6-TI2 je zatím neznámá. 
 
 
Zdroj: ECS


reklama