reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EtherChip EC482 zvýší rychlost i dosah 5GHz Wi-Fi

23.2.2015, Jan Vítek, aktualita
EtherChip EC482 zvýší rychlost i dosah 5GHz Wi-Fi
Společnost Ethertronics představila svůj nový a prý snadno integrovatelný EtherChip EC482, který dokáže s pomocí technologie Active Steering zvýšit rychlost i dosah 5GHz rozhraní Wi-Fi. Jak toho má docílit?
Čip Ethertronics EtherChip EC482 je tedy určen výhradně pro 5GHz sítě Wi-Fi a založen má být na technologii Active Steering, který má napomoci k efektivnějšímu šíření Wi-Fi signálu skrz zdi a stropy. Otázka je, zda nejde pouze o stejně fungující obdobu tzv. beamformingu, který má rovněž lépe směrovat Wi-Fi signál pro zajištění jeho větší síly a dosahu, s čímž jdou ruku v ruce i vyšší přenosové rychlosti. Ethertronics je mimochodem již dobře zavedená společnost, která má své produkty v miliardách prodaných a prodávaných zařízení. Mimo jiné také v mobilních produktech značky Samsung Galaxy.




bez Active Steering


Nový čip EC482 má být snadno integrovatelný do různých produktů využívajících Wi-Fi, což jsou routery a podobná zařízení, set-top boxy, nositelná zařízení i produkty spadající do kategorie IoT, čili Internetu věcí. Cíl je zřejmý - dosáhnout většího pokrytí Wi-Fi signálem z jednoho bodu, tedy bez nutnosti používat extendery či další routery.




s využitím Active Steering


EC482 má tedy za úkol upravovat šíření signálu tak, aby byl co nejlépe směrován k cílovým zařízením, přičemž posloužit tak může maximálně čtyřem. Zvlášť dobře pak má pracovat s moderními routery s technologií 802.11ac Wave 2 a další výhodou má být i to, že je schopen dobře šířit svůj signál i v zarušeném prostředí.

Testy provedené samotným výrobcem měly ukázat, že ve výsledku můžeme očekávat o 20 až 45 % vyšší datovou propustnost, ale to bude samozřejmě velmi záviset na okolnostech a daném prostředí. Uživatel si to pak bude moci jen těžko ověřit, pokud tedy snad nedostane možnost Active Steering na svém zařízení vypnout. Nicméně tato technologie bude také prezentována příští měsíc v Barceloně na MWC 2015. Samotné čipy EC482 pak začnou být ve velkém vyráběny v druhém kvartálu a nepůjde o nic drahého. Prodávány budou ve velkých objemech za 1,50 USD za kus.

Zdroj: Hexus.net
reklama