reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook chce zřídit vlastní elektronickou měnu

15.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Facebook chce zřídit vlastní elektronickou měnu
Dle Financial Times chystá Facebook velkou novinku, a sice zřízení vlastní elektronické měny, kterou budou moci používat zaregistrovaní uživatelé. Firma již k tomu podala příslušnou žádost k Central Bank of Ireland.
Facebook tedy hledá další cesty, jako rozšířit pole svého působení a nyní to je nová elektronická měna. Dle Financial Times bude trvat několik týdnů, než Facebook k tomu získá od irských úřadů licenci. Pak si budou moci lidé s účtem na Facebooku vést svůj účet a využívat uložné e-peníze k platbám.





Pokud tedy k tomu Central Bank of Ireland dá svolení, pak bude nová elektronická měna platit nejen v Irsku, ale díky passportingu také v celé Evropě. Facebook k tomu prý potřebuje hotovost 350 000 euro a dále musí mít v samostatném fondu finanční prostředky ekvivalentí tomu, kolik pustí do oběhu.

Firma prý také vede rozhovory se třemi londýnskými firmami, a to TransferWize, Azimo a Moni Technologies, které by jí měly pomoci vybudovat příslušné online platební systémy využitelné i u chytrých telefonů. Nicméně zatím Facebook tuto věc odmítá komentovat, ale tento krok je celkem logický, neboť čínské firmy Alibaba a Tencent, které poskytují podobné služby jako Facebook, již svůj finanční business rozjely. Mají tedy také svůj systém pro mobilní platby a také virtuální kreditní karty. Záměr nabídnout platební služby pak vyjádřil i Google.

Otázkou tedy není zda, ale kdy Facebook přijde s finančními službami. Jde ale také o to, zda mu budou uživatelé věřit natolik, aby nových služeb využili.

Zdroj: Hexus.net
reklama