reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook nyní vyhledává ve všech veřejných příspěvcích, i těch vašich

24.10.2015, Milan Šurkala, aktualita
Facebook nyní vyhledává ve všech veřejných příspěvcích, i těch vašich
Facebook nově spustil možnost vyhledávání ve všech veřejných příspěvcích. Pokud tedy máte příspěvky, které nebyly určeny jen pro vaše přátele, ale ukázali jste je veřejně, bude možné je znovu snadno najít.
Sociální síť Facebook změnila možnosti vyhledávání. Její vyhledávač bude nyní univerzálnější a vedle osob, skupin a příspěvků přátel bude nyní schopen vyhledávat ve všech veřejných příspěvcích. To, co se tedy objevilo na Facebooku a nebylo označené jako soukromé nebo jen pro přátele, bude nyní možno vyhledat kýmkoli. Výhodou tohoto řešení je to, že se můžete snáze doklikat k zajímavým zprávám a odkazům o tématech, která vás zajímají. Naopak nevýhodou je to, že se lidé mohou doklikat i k tomu, co mělo být dávno zapomenuto a nedopatřením bylo v minulosti zveřejněno bez omezení.


Facebook Search


Facebook má 1,5 miliardy uživatelů a nově je tak možné vyhledávat mezi 2 biliony veřejných příspěvků. Pokud uveřejňujete své příspěvky s omezením jen pro přátele, nic se nemění. Pokud jste je ale uveřejňovali pro všechny a v některých případech toho nyní litujete, je samozřejmě možné příspěvky smazat, nebo alespoň omezit práva a především změnit výchozí nastavení. Najdete to v Nastavení - Soukromí - Kdo uvidí můj obsah?. Kousek pod tím najdete také možnost upravit omezení i pro své starší příspěvky. Novinka se týká aplikace pro Android, iOS i desktopové verze.

Zdroj: fb.com, pcworld.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama