Volant - hry
Máte volant? Hrajete na něm? Preferujete jízdy s ním nebo na šipkách? Které hry s ním hrajete?
Já osobně volant zatím nemám, ale možná v blízké budoucnosti budu plánovat jeho koupi a proto bych se ještě chtěl zeptat s jakými hrami máte zkušenosti? Znáte nějakou starší, která by šlapala ještě třeba na starším PC (Duron 950MHz, nVidia Riva TNT2 32MB) s podporou volantu a force feedbackem?
Já osobně volant zatím nemám, ale možná v blízké budoucnosti budu plánovat jeho koupi a proto bych se ještě chtěl zeptat s jakými hrami máte zkušenosti? Znáte nějakou starší, která by šlapala ještě třeba na starším PC (Duron 950MHz, nVidia Riva TNT2 32MB) s podporou volantu a force feedbackem?
Volant mám a vřele doporučuji, je to dobrá vychytávka. Mám Thrust FF380 nepletuli se, perfektně sedí do ruky, zpracování dobré, silná odezva,...
ze starších her doporučuju: NFS5 porsche (nejlepší), viper racing, toca race driver
ze starších her doporučuju: NFS5 porsche (nejlepší), viper racing, toca race driver
Kdysi jsem hrával na volantu Colina 2, ten volant byl ještě do gameportu a byl to nějaký Genius. Po koupi nového kompu bez gameportu volant skončil...už ani nevím kde...
Volant mám a hraju na něm jenom Richard Burns rally. Volant je Logitech WingMan s force feedbackem. Na tom starším počítači by mohl dobře běžet Rally Championship, ale odehrál jsem to tenkrát celé na šipkách. Všechno kromě RBR hraju na klávesnici.
Zatím díky za tipy!
Jinak koukám, že je tu celkem dost lidí, kteří volant nemají a ani jej nechtějí kupovat. Pokud se tu ještě někdo takový najde, mohl by napsat proč? Třeba že se mu lépe hraje na klávesnici?
Díky
Jinak koukám, že je tu celkem dost lidí, kteří volant nemají a ani jej nechtějí kupovat. Pokud se tu ještě někdo takový najde, mohl by napsat proč? Třeba že se mu lépe hraje na klávesnici?
Díky
Mám Wingman Formula bez FeedBacku od Logitechu a užil jsem si sním hodně legrace (NFS atd.). Dá se na něm hrát i Fifa.... :) Ale docela mě mrzí jeho trvanlivost. Po delší době hraní volant sám od sebe začne táhnout na jednu stranu a pomůže jen odinstalace ovladače a nová instalace + nová kalibrace. Když ho mám v rukou, tak mám pocit už od jeho koupě, že na něm hraji naposled.
Mám Logitech Momo Racing a projezdil jsem s ním Toca Race Driver 2 + 3, Richardu Burns Rally, FIA GT, GT Legends a možná ještě něco. Teď zkoumám Live for Speed a přemýšlím o koupi.
Rozhodně hry jako je RBR bez volantu hrát nejdou. Naopak třeba NFS je lepší jezdit s klávesnicí :rolleyes:
Rozhodně hry jako je RBR bez volantu hrát nejdou. Naopak třeba NFS je lepší jezdit s klávesnicí :rolleyes:
[QUOTE=Petr S.]Zatím díky za tipy! Jinak koukám, že je tu celkem dost lidí, kteří volant nemají a ani jej nechtějí kupovat. Pokud se tu ještě někdo takový najde, mohl by napsat proč? Třeba že se mu lépe hraje na klávesnici?Díky[/QUOTE]
Tady mas ze par duvodu od jednoho takoveho exemplare:
1) Zavodni hry (mysleno simulace ne arkady typu NFS) hraji jen velmi zridka.
2) Pokud bych uz nejakej volant chtel koupit, tak jen kvalitni (tedy Logitech MOMO, ale spise Logitech G25 + k volantu TrackIR) a to je zase moc drahy na to jak casto zavodni hry hraju...:(
3) Mam blbej stul (uchyceni by bylo mensi kutilskej zazrak) a to nemluvim o tom, ze v pripade G25-ky bych uz nemel kam uchytit radici paku (stul je uzkej). Musel bych nakonec koupit i novej stul.
4) Pribylo by pod stolem dalsi klubko kabelu a uz bych nemel kam dat nohy, natoz pedaly :).
5) Nevim, zda bych jeste nasel volny USB port :notsure.
.
.
.
Moje duvody jsou proste jen ciste pragmaticky. Nerikam, ze volanty jsou spatny (prave naopak, rizeni s G25 je naprosto super) S rizenim na klavesnici se to neda srovnat.
Tady mas ze par duvodu od jednoho takoveho exemplare:
1) Zavodni hry (mysleno simulace ne arkady typu NFS) hraji jen velmi zridka.
2) Pokud bych uz nejakej volant chtel koupit, tak jen kvalitni (tedy Logitech MOMO, ale spise Logitech G25 + k volantu TrackIR) a to je zase moc drahy na to jak casto zavodni hry hraju...:(
3) Mam blbej stul (uchyceni by bylo mensi kutilskej zazrak) a to nemluvim o tom, ze v pripade G25-ky bych uz nemel kam uchytit radici paku (stul je uzkej). Musel bych nakonec koupit i novej stul.
4) Pribylo by pod stolem dalsi klubko kabelu a uz bych nemel kam dat nohy, natoz pedaly :).
5) Nevim, zda bych jeste nasel volny USB port :notsure.
.
.
.
Moje duvody jsou proste jen ciste pragmaticky. Nerikam, ze volanty jsou spatny (prave naopak, rizeni s G25 je naprosto super) S rizenim na klavesnici se to neda srovnat.
mam logitech drivig force pro ,je to dle meho nej volant do 2500
jezdim rfactor ceskou ligu ,muzu vsem doporucit neznam lepsi
jezdim rfactor ceskou ligu ,muzu vsem doporucit neznam lepsi
já mam nějakýho Genius Speed Wheel FF, kdysi sem na něm hrál ale po chvíli mě to omrzelo a teď už řádku let leží někde ani nevim kde. Než sem ho dal nastůl a zastrkal kabely a dal k němu pedály a přišrouboval trvalo asi 10min..., jestli ho někdo chcete za litra je váš
volant je bezva věc ,nedá se s klávevesnicí rovnat. měl sem ho ještě na mileniu 2000.bohužel nefachčí na xp,ale závody už stejně moc nehraju/doporučuju všem!
Doporučíte mi nějaký dobrý volant s řadící pákou a pokud možno třemi pedály za dobrou cenu? Který byste vzali?
spíš investuj do grafické karty a CPU, athlona XP a nějakou GF 6600 seženeš za malé peníze, k tomu bych koupil analogový gamepad, dobré volanty jsou většinou příliš drahá záležitost. S tím co máš si zahraješ možná colin mcrae 2 možná 3 ale bude se škubat, ale stále jsou to arkády.
[QUOTE=Fox_22]spíš investuj do grafické karty a CPU, athlona XP a nějakou GF 6600 seženeš za malé peníze, k tomu bych koupil analogový gamepad, dobré volanty jsou většinou příliš drahá záležitost. S tím co máš si zahraješ možná colin mcrae 2 možná 3 ale bude se škubat, ale stále jsou to arkády.[/QUOTE]
Díky za reakci, ale základ na nový PC už mám doma, už mi chybí jen nějaký ten Athlon 64... Gamepad už mám taky, ale spíš mě to láká k tomu volantu :)
Díky za reakci, ale základ na nový PC už mám doma, už mi chybí jen nějaký ten Athlon 64... Gamepad už mám taky, ale spíš mě to láká k tomu volantu :)
Zdravim, nemá někdo zkušenost s tímto volantem??
http://www.xtech.cz/DetailPage.asp?DPG=80438
http://www.xtech.cz/DetailPage.asp?DPG=80438
Kdysi jsem pařil sérii NFS výhradně na šipkách, ale k nové sestavě jsem si pořídil gamepad Logitech WingMan Dual Action, se kterým si bohatě vystačím. Vlastně s ním hraju jen sem tam Flatout 2 po síti, nebo ho využívám pro emulátory a nějaké ty dema závodních her. Volant je tím pádem pro mě zbytěčný (jsem hlavně RPGčkář:D).
So sipkami si bohate vystacim - mal som doma na skusku jeden volant, no neosvedcil sa mi, takze zostavam pri klasike.:)
mám dva volanty.jeden zcela obyč Genius a druhý s FF,také genius.Něaký základní model. Užil jsem si jej u Richard Burns rally, to bez volantu nejde a na druhou stranu s volantem je to proste genialni hra... pro hry typu NFS je volant zcela zbytečností... spíš je to ještě horší :) už by mohli hoši z EA přestat dělat překopávky původních arkádových undergoround a přinést do nových dílů něco nového ... :)
nicméně volant doporučuji všem, kteří si chtějí alespoň částečně užít...a myslím si,že 3-pedálové sety můžou být zajímavé,ale zas nevím,jak by to člověk stíhal.... hlavně u her ala NFS,kde máte zařazenou 6tku za 5vteřin :D
nicméně volant doporučuji všem, kteří si chtějí alespoň částečně užít...a myslím si,že 3-pedálové sety můžou být zajímavé,ale zas nevím,jak by to člověk stíhal.... hlavně u her ala NFS,kde máte zařazenou 6tku za 5vteřin :D
já hraju závodí hry s timhle gamepadem - Logitech Cordless Rumblepad 2 :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Spokojenost, je dobrý jak na RPG, tak i na závodní či sportovní hry. Má vibrace a analaogy jsou taky bezva.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Spokojenost, je dobrý jak na RPG, tak i na závodní či sportovní hry. Má vibrace a analaogy jsou taky bezva.
Ahoj, koukám že tu máte zajimavou debatu, ja jsem smazil a nekdy si jeste zahraju na tomto http://www.elektrohome.cz/volant-logitech-momo-racing-force/d-33446/
Docel sikovnej volant:-D ale nemam na to cas, protoze sem na intru:cool:
Docel sikovnej volant:-D ale nemam na to cas, protoze sem na intru:cool: