reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce NOW umožní si kvalitně zahrát i na slabém PC

6.1.2017, Jan Vítek, aktualita
GeForce NOW umožní si kvalitně zahrát i na slabém PC
Společnost NVIDIA i u nás oficiálně představuje, ale zatím nezprovozňuje službu GeForce NOW, která majitelům slabých PC umožní hrát i moderní hry ve vysoké kvalitě. To díky jejich renderování v cloudu a streamování přes Internet.
GeForce NOW tak bude potřebovat na herní poměry slabé PC, ale zato to bude chtít kvalitní internetové připojení, které bude mít dostatečnou datovou šířku a především pak co nejnižší zpoždení komunikace. Hry budou renderovány na velkých serverech firmy NVIDIA, na nichž si budeme moci rezervovat výkon grafické karty GeForce GTX 1080 nebo výhodněji pak GeForce GTX 1060. Vedle toho NVIDIA sllibuje také podporu GameWorks a všeho, co k tomu patří.





Ze strany uživatele to bude fungovat tak, že si stáhnou aplikaci GeForce NOW na svůj počítač, z nějž se připojí na virtuální a na něj budou instalovat hry z obchodů jako Steam, Battle.net, Origin, Uplay a GOG. Podporovány budou také Free to Play (F2P) tituly jako World of Tanks, které budeme moci instalovat přímo z jejich příslušných stránek. Čili pokud máme třeba na Steamu svou knihovnu již zakoupených her, budeme ji moci využít i na virtuálním stroji NVIDIE, což platí i pro achievementy, uložené pozice, apod. Počítá se tak i se synchronizací těchto dat mezi virtuálním PC a osobním PC. To se bude hodit pro majitele herního desktopu a slabého notebooku, na něm by si chtěli hrát na cestách.

Služba je to pochopitelně placená, ovšem třeba uživatelům počítačů Mac dává k dispozici unikátní možnost, a sice zahrát si na svém počítači hry, které jinak pro Mac OS X nejsou k dispozici. Další výhodou má být automatické stahování a instalace aktualizací a ovladačů.

Co se týče ceny a dostupnosti, hráči po registraci dostanou zdarma 1000 kreditů, přičemž dalších 2500 kreditů je k dispozici za 25 dolarů. Za jednu minutu hraní na virtuálním stroji s GeForce GTX 1080 dáme čtyři kredity a s využitím GeForce GTX 1060 to bude polovina. Dostupnost ale zájemce zatím nepotěší, neboť aktuálně je plánován předběžný přístup ke GeForce NOW na březen, ale pouze pro Spojené státy, kde se má ještě letos na jaře spustit ostrý provoz. Pro Evropu NVIDIA zatím nemá datum spuštění stanoveno.

Zdroj: TZ NVIDIA
reklama